Opština Nikšić: Mitrovićima obezbijeđene namirnice i novčana pomoć

 Opština Nikšić: Mitrovićima obezbijeđene namirnice i novčana pomoć

Foto; onogost.me

Četvoročlanoj porodici Mitrović Opština je, u saradnji sa Crvenim krstom, obezbijedila osnovne životne namirnice, a na zahtjev porodice biće uplaćena i novčana pomoć koju je moguće opredijeliti u ovom trenutku, kazali su iz nikšićke lokalne uprave.

Usljed obilnih padavina koje su unazad pet dana zahvatile našu opštinu, kuća i imanje sa pomoćnim objektima porodice Mitrović, u Slivlju, su poplavljeni.

Uz pomoć komšija i rodbine uspjeli su da spasu krave i 50 bala sijena, dok je ostatak ostao pod vodom.

I dok domaćin Jole Mitrović kaže da se nadležni organi nijesu odazvali na njihov da im pomognu, oni tvrde da je porodica kasno tražila pomoć, kada su, maltene, poplavili. Ističu i da ih nijesu imali u evidenciji ugroženih područja, jer nijesu znali da je ta kuća napravljena.

 “Dana, 12. februara, predstavnici Opštine Nikšić i Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektor za vanredne situacije, obišli su porodicu Mitrović, čija je kuća usljed obilnih padavina poplavljena. Kuća se inače nalazi na lokaciji Rastići – Slivlje, koja je u koti plavljenja”, naveli su iz Opštine.

Kako je vlasnik kazao, ovo nije prvi put da kuća plavi. Iste scene pamti iz 2010. godine, kada je tek napravljena kuća bila poplavljena. Njemu je tad, prema njegovim riječima, isplaćeno 200 eura pomoći.

Izvor: onogost.me

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja