Državna preduzeća duguju oko 30,3 miliona

 Državna preduzeća duguju oko 30,3 miliona

Izvor: iStock

Po osnovu poreza i poreza i doprinosa na lična primanja zaposlenih, šest kompanija u Crnoj Gori, u kojima je država većinski vlasnik, duguje oko 30,3 miliona eura, pokazala je posljednja Crna lista poreskih dužnika, objavljena za oktobar.

Najveći dužnik po pitanju poreza i doprinosa na lična primanja zaposlenih je Montenegro Airlines (MA) sa dugom od 14,4 miliona eura. Za njim slijede željezničke kompanije – Željeznički prevoz (ŽPCG) sa pet miliona eura duga, Održavanje željezničkih voznih sredstava sa 2,9 miliona i Željeznička infrastruktura (ŽICG) sa 848,78 hiljada eura, piše Dan.

Među najvećim dužnicima je i Rudnik uglja iz Pljevalja, koji duguje 2,6 miliona eura za poreze i doprinose na lična primanja, ali ima i poreski dug od 1,38 miliona evidentiran na spisku 200 najvećih aktivnih poreskih dužnika.

I kompanija Plantaže godinama ne može da riješi dugovanja prema državi. Na poslednjoj Crnoj listi poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa na lična primanja zaposlenih, Plantaže su dugovale oko 2,8 miliona eura.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja