Eraković: Izbori u Nikšiću prvi veliki poraz Vučića, Frontu odgovaraju tenzije

 Eraković: Izbori u Nikšiću prvi veliki poraz Vučića, Frontu odgovaraju tenzije

Izvor: PR Centar

Demokratska partija socijalista je veoma zadovoljna rezultatima izbora u Nikšiću, koji su prvi veliki poraz politike predsjednika Srbije Aleksanda Vučića, ocijenio je večeras potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković u emisiji „Teleskopija“ RTCG.

Eraković je poručio kako se Srbija otvoreno miješala u izbore u Nikšiću, finansijski, logistički, kao i preko raznih lica koja su se nalaze na potjernicama.

„Zaista jedna atmosfera koja je više ličila na situacije za koje smo mislili da su daleko iza nas u devedesetim, nego na izbore u 21. vijeku“, poručio je Eraković.

Dodaje da uticaj Vučićeve politike u regionu slabi. On je ocijenio da je pitanje zašto Zapad još uvijek ćuti na sve što se dešavalo u Nikšiću.

„Srbija koristi svoje satelitske partije kakav im je DF u Crnoj Gori, upravo da omoguće destabilizaciju regiona“, smatra Eraković.

„DF-u odgovaraju tenzije“

Atmosfera podjela i tenzija, kako kaže, je jedina u kojoj takve političke stranke mogu da opstanu.

„U bilo kakvoj drugačijoj atmosferi kompletan njihov program gubi smisao i to jeste nastavak politike koji je diktiran iz Beograda i pokušaj podjela među građanima Crne Gore“, ocijenio je Eraković.

Govoreći o suverenističkim glasovima i tome da li ih je manje nego na referendumu, Eraković navodi kako je došlo do njihove preraspodjele.

„Politički protivnici, naročito u prethodnih 5,6 godina krenuli su u ofanzivu na našu državu, koja je najviše dirigovana od strane Srbije“, kaže Eraković i dodaje da je vlast DPS-a i svojim nečinjenjem dozvolila im da se razmahnu.

„Moramo priznati i svoje greške, ali moramo priznati i da nijesmo očekivali toliko izraženu anticrnogorsku kampanju“, rekao je Eraković.

On kaže kako ne očekuje rekonstrukciju Vlade, zato što je DF ostvario značajno slabiji izborni rezultat nego što je očekivao.

„Ovo je situacija koja će voditi neminovnim vanrednim parlamentarnim izborima. DPS, nakon izbora u Nikšiću, može da bude samo jača“, poručio je Eraković.

„Vlada ne kontroliše epidemiološku situaciju“

Eraković, bivši direktor Kliničkog centra, je ponovio kako je aktuelna Vlada odgovorna za katastrofalnu epidemiološku situaciju.

„Ukoliko želite da kontrolišete epidemiološku situaciju, morate da zatvorite granice države“, kaže Eraković i dodaje kako je apsurdno da neko u Crnu Goru može slobodno i bez ikakvog testiranja da uđe iz BiH, Srbije, Kosova, dok građani Crne Gore, samo uz potvrde, mogu da putuju od Nikšića do Podgorice.  

„Čim se struka ne pita, vidite da vrlo lako dođemo u ovakvu situaciju“, poručio je Eraković.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja