,,Fapovci“ prikupili 58 jedinica krvi

 ,,Fapovci“ prikupili 58 jedinica krvi

Foto: UDDK „Fap mašina“/Facebook

Simpatizeri, bivši igrači, navijači nekadašnjeg fudbalskog kluba „Čelik“ i humanitarci u toku petodnevne akcije prikupili su 58 jedinica krvi, prenosi portal Onogošt.

Organizatori ove akcije Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi (UDDK) „Fap mašina“ zahvalili su davaocima na velikom odzivu, kao i na humanosti koju pokazuju donirajući krv.

„Našoj akciji odazvale su se 74 osobe, prikupili smo 58 jedinica krvi. Od tog broja 23 je po prvi put imalo priliku da spozna osjećaj dobrovoljnog davanja dragocjene tečnosti, među kojima i pet pripadnica nježnijeg pola“, naveli su organizatori akcije.

Akciji dobrovoljnog davanja krvi prvi put se odazvala i Anđela Sjekloća. Osjećaj je, kaže, bio neprocjenjiv, zbog čega poziva sve koji žele i mogu da doniraju dragocjenu tečnost.

Foto: onogost.me

„U mojoj glavi je davanje krvi bio sat vremena dug proces, ali kad sam se malo bolje informisala i saznala da samo davanje krvi traje od 5 do 7 minuta odlucila sam da dođem. Atmosfera je bila prijatna i pozitivna, sve ukupno je trajalo dvadesetak minuta“, kazala je Sjekloća.

Da na ovome neće stati, obećavaju iz Udruženja. Za 15. februar zakazana je zajednička akcija dobrovoljnog davanja krvi sa DDK Kaljari, a dan nakon iste biće odigrana utakmica humanitarnog karaktera između KMF „Kaljari“ i FK „Čelik Retro“.

Kako su kazali iz Udruženja, još uvijek nije određeno kome sredstva biti uplaćena.

Prošle godine u oktobru ovi humanitarci početak rada obilježili su akcijom davanja tokom koje je prvog dana prikupljeno 20 jedinica krvi.

Ideja je za osnivanjem Udruženja potekla iz želje da nastave tradiciju dobrovoljnog davanja krvi koju su prije 11 godina započeli navijači FK „Čelik“.

Izvor: onogost.me

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja