FK ,,Sutjeska” otvorena za sugestije i provjere svih navoda za koje postoje dokazi ili osnov sumnje

 FK ,,Sutjeska” otvorena za sugestije i provjere svih navoda za koje postoje dokazi ili osnov sumnje

Foto: FK Sutjeska

Nakon komentara u kojima su facebook korisnici Ljubo Žugić i Rašo Gardašević optužili klub da ,,treneri u omladinskoj školi uzimaju novac od roditelja da bi forsirali djecu i gurali u reprezentaciju“, da se ,,stručni štab i uprava kluba ugrađuju u ugovorima“,da ,,mlađi igrači koji hoće da dobiju šansu u seniorskoj konkurenciji moraju biti iz DPS porodica ili imaju zaleđinu u kojoj stoji DPS“ fudbalski klub ,,Sutjeska“ je podnio zahtjev policiji da pokrene istragu povodom navoda.

Foto: FK ,,Sutjeska“

,,Imajući u vidu ozbiljnost optužbi iznesenih u komentarima od 22. i 23. decembra 2020. godine, a vjerujući u dobronamjernost prema klubu, u četvrtak 24. decembra 2020. smo nadležnoj službi Uprave policije podnijeli zahtjev da se pokrene postupak kojim bi se utvrdila istinitost navoda o izvršenim radnjama koje imaju elemente krivičnog djela. Želja nam je da, ukoliko se utvrdi tačnost, odnosno istinitost navoda, lica na koja se optužbe odnose budu adekvatno procesuirana”, saopštio je za portal ,,Nikšić” Nikola Jovović, direktor kluba.

Nadali su se da će gospoda koja su u svojim komentarima iznijele navode i potvrdile svoje prisustvo prilikom vršenja određenih nezakonitih radnji, u ovom postupku dati svoj doprinos i nadležnim organima saopštiti sve podatke o kojima imaju saznanje i radnjama kojima su bili svjedoci, jer  cijene da  to predstavlja zajednički interes, i kluba, i svih građana Nikšića.

,,Ipak, komentari su obrisani nakon objave da smo podnijeli zahtjev za pokretanje postupka. Iznošenje mišljenja na javnim medijima, kakvi su i društvene mreže, je nešto što je poželjno i neophodno za unaprijeđenje svih segmenata poslovanja Kluba. Sa druge strane, svi bi trebali biti svjesni odgovornosti prilikom iznošenja optužbi i tvrdnji koje nijesu potkrijepljenje dokazima. Na taj način se vrijeđa nečiji lični inegritet ili ugled organizacije, što je, na žalost, u poslednje vrijeme postalo praksa”, istakao je Jovović.

Foto: FK Sutjeska

  Kako bi i dalje bili primjer ozbiljnog i odgovornog kolektiva žele biti transparentni, otvoreni za sugestije i kritike ali i za provjeru svih navoda.

,,Fudbalski klub Sutjeska je otvoren za sve sugestije i spremni smo dati svoj doprinos provjeri svih navoda za koje postoje adekvatni dokazi ili osnov sumnje. Želimo da budemo transparentni, jer samo tako možemo biti primjer ozbiljnog i odgovornog kolektiva kakav jeste i treba da bude FK ,,Sutjeska“, zaključuje Jovović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja