Golubović: Poslaćemo prodavce magle iz DPS-a u političku prošlost Nikšića

 Golubović: Poslaćemo prodavce magle iz DPS-a u političku prošlost Nikšića

Foto: Socijalisti Crne Gore

Vrijeme je da Nikšić povuče ručnu kočnicu na stranputici na koju ga je dovela višegodišnja vladavina DPS-a i da se naš grad konačno vrati na kolosjek razvoja i uspjeha, saopštio je danas predsjednik nikšićkog odbora Socijalista Svetozar Golubović.

Socijalisti Nikšića poručuju aktuelnoj DPS-SD vlasti da će 14. marta građani i građanke Nikšića na biračkim mjestima dati odgovor na njihova lažna obećanja i obmane, na nedomaćinsko upravljanje gradom, na besperspektivnost zbog koje mladi ljudi odmah po završetku škole najčešće odlaze ka Podgorici, primorju, zemljama regiona, a često i preko okeana.

“Nikšić je danas grad sa negativnim prirodnim priraštajem, a nekad je bio akademski i privredni centar Crne Gore”, naveo je Golubović.

On je dodao da će Socijalisti Nikšića, zajedno sa svim političkim subjektima koji žele da 14. marta stave tačku na ovakav način upravljanje Nikšićem i sa ogromnim brojem nezadovoljnih građana koji traže nove ljude i bolju vlast, poslati aktuelne prodavce magle iz DPS-a u političku prošlost Nikšića.

“DPS je u svom izbornom programu za izbore u Nikšiću prije četiri godine obećao razvoj preduzetništva, a na djelu imamo povećanje broja blokiranih preduzeća, obećao je više zaposlenih, a u realnosti imamo drastično povećanje nezaposlenih. Tako je na kraju prošle godine broj nezaposlenih na evidenciji nikšićkog Biroa rada bio 4.564, a stopa nezaposlenosti na području naše opštine iznosila je 17,7 odsto. U odnosu na uporedni period 2019. godine došlo je do drastičnog povećanja broja nezaposlenih, odnosno više od hiljadu radnika je ostalo bez posla”, naglasio je.

Predsjednik nikšićkog odbora Socijalista ukazao je da su posebno ugrožene žene, jer je broj nezaposlenih žena u Nikšiću u stalnom porastu, pa je tako na kraju prošle godine iznosio 62,4 odsto od ukupnog broja nezaposlenih.

“Ono što zabrinjava je činjenica da je procenat nezaposlenih žena starijih od 40 godine iz godine u godinu rastao. Tako je 2016. godine od ukupnog broja nezaposlenih 29,4 odsto njih bilo starije od 40 godina, a samo tri godine kasnije procenat žena na Birou rada starijih od 40 godina porastao je za 18,6 odsto i iznosi čak 48 odsto”, istakao je.

Prema njegovim riječima, osiromašen, devastiran, posvađan, besperspektivan Nikšić je ogledalo vladavine DPS-a.

“Moto aktuelne lokalne vlasti je „ćuti, može i gore“, na šta mi, Socijalisti Nikšića, imamo jasan odgovor – „mijenjaj, može i bolje“. Nikšić ne zaslužuje da živi „od danas do sjutra“, već treba da bude sigurno mjesto za omladinu koja će u svom gradu zasnivati porodice i živjeti životom dostojnim 21. vijeka”, zaključio je Golubović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja