Građani ispred Skupštine, poručuju da je ljubav jača od politike

 Građani ispred Skupštine, poručuju da je ljubav jača od politike

Foto: FOS Media

Ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici skupljaju se građani u znak protesta zbog današnjeg najavljenog usvajanja izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Građani nose crnogorske zastave i zastave Evropske unije i skandiraju „Ti si naša prva ljubav Crna Goro, volim te“.

Okupljeni takođe dozivaju potpredsjednika Vlade Crne Dritana Abazovića.

Zapalili su baklje i pjevaju ,,Nije ovo Srbija“.

Okupljeni skandiraju „Izdaja“, „Nije naša Vlada“.

Stigao je i predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, a okupljeni su ga pozdravili ovacijama.

Draginja Vuksanović Stanković i Mirko Stanić su izašli da pozdrave okupljene. 

,,Diskriminišu se crnogorci i crnogorke, i nećemo dozvoliti da se naše crnogorsko knjiži u drugu državu. Ne damo Crnu Goru“, poručila je Vuksanović Stanković.

Policija objezbjeđuje skup, a više policijskih službenika je ispred zgrade Skupštine i na raskrsnici kod pošte u centru grada.

Podsjetimo, atriotske organizacije apelovale su na sve učesnike protesta Crne Gore da se striktno drže mjera predostrožnosti, propisanih zbog opasnosti od koronavirusa.

Organizatori su poručili da im odgovornost prema državi ne da da sjede doma dok, kako su rekli, Vlada i poslanici prepisuju crnogorso kulturno blago i našu istoriju na Srpsku crkvu i Srbiju.

„Odgovornost za zdravlje svakog čovjeka obavezuje nas da poštujemo epidemiološke mjere, zato śutra – odgovorno, s maskom na licu i fizičkom distancom pokažimo civilzacijsku udaljenost od onih koji su nas prodajom Crne Gore primorali da u ovakvim okolnostima stanemo u odbranu jedine otadžbine”, naveli su organizatori patriote.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja