IJZ odgovorio Simoviću: Epidemiološka situacija u Nikšiću veoma složena, apelujemo otkažite događaje

 IJZ odgovorio Simoviću: Epidemiološka situacija u Nikšiću veoma složena, apelujemo otkažite događaje

Foto:RTNK

Nakon što je Opština Nikšić uputila  dopis direktoru Instituta za javno zdravlje Igoru Galiću u kojem se traži saglasnost povodom organizovanja Novogodišnjeg bazara i postavljanja klizališta u skladu sa epidemiološkim mjerama, stigao je odgovor iz Instituta. 

,,Kao što ste i upućeni, važećim mjerama je jasno zabranjeno okupljanje stanovništva na otvorenim i zatvorenim javnim mjestima. Sve aktivnosti i sadržaji koji podstiču ljude na bliske interakcije, kao u ovom slučaju, gdje je zbog vrste sadržaja gotovo nemoguće izbjeći bliske kontakte djece, roditelja i ostalih građana u najfrekventnijem  dijelu grada, predstavljaju evidentnu opasnost u vremenu epidemije.

 Štaviše, zbog ozbiljnosti epidemiološke situacije, Institut za javno zdravlje Crne Gore je predložio, a Nacionalna komisija za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti  podržala, proširivanje navedene zabrane na organizovanje svih stručnih i naučnih skupova (seminara, kongresa i dr.) u periodu od 28.12.2020. do 11.01.2021. godine.

 Epidemiološka situacija u Nikšiću je veoma složena i komplikovana, kao što je to slučaj i u ostalim regionima naše države, te shodno tome, apelujemo na Vas, da u skladu sa ovlašćenjima, otkažete navedene događaje i na taj način pomognete proces implementacije mjera u narednom periodu koji je od kritične važnosti za zdravlje našeg stanovništva“, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja