Imam Damir Hodžić: Nikšić nije, niti će ikada biti Srebrenica

 Imam Damir Hodžić: Nikšić nije, niti će ikada biti Srebrenica

Izvor: SD NK

Hadži-Ismailova džamija u Nikšiću oskrnavljenja je jutros neprimjerenim nacionalističkim grafitima, a kako je kazao imam Damir Hodžić ovo nije uradio grad Nikšić, prenosi portal RTCG.

Hodžić je podsjetio na susret sa predsjednikom parlamenta Aleksom Bečićem, kom su rekli da su oni zadovoljni kad je u pitanju suživot muslimana u gradu pod Trebjesom, te da ovakve probleme nijesu mogli da osjete do danas.

„Ovo je sraman čin koji se desio, desio se od bolesnih umova. Ne želim reći da su to građani našeg grada, jer ovdje ima većina čestitih ljudi. Svim silama, kad smo napadnuti od bolesnih umora, pokušati da se borimo protiv njih. Svi koji nam uđu u džamiju, pokušaćem da je zaštitimo“, rekao je Hodžić za TVCG. 

Dužnost im je, kaže, da zaštite vjerski objekat, a nadležne poziva da stvar preuzmu u svoje ruke i da se vidi pomak, jer su se slični incidenti desili u Podgorici i Pljevljima.

„Nikšić nije Srebrenica, niti će ikada biti. Srebrenica nam je teška i bolna tema, i mnogo nam se često spočitava. Apelujem na Upravu policije da odradi posao kako treba“, rekao je Hodžić, napominjući da ih ovakve stvari neće zastrašiti.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja