Put Šavnik – Žabljak zatvoren za saobraćaj

 Put Šavnik – Žabljak zatvoren za saobraćaj

Foto:rtv budva

Put Šavnik – Žabljak zatvoren je za saobraćaj zbog snijega i mećave, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).Zbog odrona na putu Plužine – Šćepan Polje saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Učesnike u saobraćaju ovog jutra ocekuje mjestimicno kiša u centralnim i južnim krajevima na sjeveru snijeg i susnežica.Upozoravamo na povremene udare vjetra kao i povećanu opasnost od odrona. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagodjena uslovima i stanju na putu.

Zbog snijega i mećave obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na putu Šavnik-Žabljak.Zbog odrona na putnom pravcu Pluzine-Scepan Polje saobracaj se odvija jednom trakom naizmjenicno .

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020.godine do 01. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica,dionica Komanski most-skretanje za Marezu  saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom uz kraće obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

 U cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa zabranjuje se putnički medjugradski saobraćaj u vremenu od petka od 22.00 sata do ponedjeljka u 05.00 sati.

Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno, osim preko graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje-Tutin i graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče koji se obavlja u periodu od 7 do 19 sati.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 6   saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lake povrede.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja