Ispitati da li se izborom Smolovića krši zakon

 Ispitati da li se izborom Smolovića krši zakon

Izvor: Opština Bijelo Polje

Nevladina organizacija Euromost tražila je od Agencije za sprečavanje korupcije (ASК) da ispita da li je Vladinim izborom Petra Smolovića u Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte prekršen Zakon o sprečavanju korupcije.

Vlada je, u okviru kadrovskih pitanja, donijela rješenje o imenovanju zamjenika predsjednika, devet članova i sekretarke Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, piše Dan.

Iz Euromosta su naveli da je za zamjenika predsjednika Savjeta imenovan ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić, a za jednog od članova predsjednik bjelopoljske opštine, Petar Smolović, čija je porodična firma Imperijal podizvođač u kapitalnom projektu Đalovića pećine, kao i drugim koji se izvode preko Uprave javnih radova u Bijelom Polju.

„To je razlog što smo tražili od ASK-a da utvrdi je li Vlada izborom Smolovića za člana Savjeta za kapitalne projekte prekršila član 7 Zakona o sprečavanju korupcije, u kojem se navodi da je javni funkcioner dužan da funkciju obavlja tako da javni interes ne podredi privatnom, kao i da ne izazove sukob interesa“, objašnjeno je iz Euromosta

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja