Ivana Lazović u novoj humanoj akciji – organizuje ,,Humanitarni bazar za Balšu”

 Ivana Lazović u novoj humanoj akciji – organizuje ,,Humanitarni bazar za Balšu”

privatna arhiva

Ivana Lazović, osnivač udruženja Samohrani roditelji, osnažuje, povezuje i pomaže  samohrane roditelje u Crnoj Gori. Uspjela je obradovati mnoge mališane i njena nesebična pomoć stigla je u mnoge domove širom Crne Gore. Ovaj put je ispred sebe postavila još jedan human zadatak –  da pomogne dječaku Balši  Marljukiću iz Sutomora da skupi novac za liječenje. Tim povodom odlučila je organizovati ,,Humanitarni bazar za Balšu”, koji će se održati 8. Marta u Delti, od 14 do 18 sati, uz poštovanje  epidemioloških mjera.

,,Balša je jedan divan dječak, za koga se vezala cijela Crna Gora ne samo ja. Sa njegovom mamom Draganom sam u kontaktu, postali smo prijatelji”, rekla je za naš portal Ivana.

Balši je dijagnostikovan benigni tumor na mozgu koji je uzrokovao i gubitak vida. Nakon prvog pregleda na kojem su odbijeni Dragana je novac koji je prikupila za Balšino liječenje proslijedila drugom dječaku ali je odmah nakon toga pozvao onkolog i rekao da bi on mogao pomoću hemioterapija pokušati da ukloni dva tumora koja svojim dejstvom onemogućuju Balšin vid. I samim tim kada bi se uklonili, Balša bi imao priliku da pokuša da povrati vid daljim liječenjima u Rusiji, priča Ivana koja je saznavši to odlučila da krene u još jednu humanu akciju.

,,Odlučila sam da spremim iznenađenje, i 12. februara sam postavila prvi post vezan za tu temu. Kada smo dobili zeleno svijetlo od TC Delta City i kada su nam ustupili njihov prostor za održavanje bazara, bili smo zaista presrećni. Ovom prilikom se zahvaljujem lično gospodinu Draganu Perišiću na bezuslovnoj podršci. Humanitarnom bazaru su se odazvali mnogi i ne bih ih pojedinačno pominjala, da nekog ne bih izostavila, ali neizmjerno im se zahvaljujem u svoje ali i u Balšino ime. Kako bi upotpunili Bazar na naš poziv odmah su se odazvali naši drugari animatori iz ,,Rent a party Montenegro” i maksimalno se uključili u cijelu kampanju prikupljanja sredstava. Svi su dijelili, repostovali, apelovali, naše radio stanice radio D i radio D plus su nas medijski podržali”, rekla je Ivana.

Privatna arhiva

 Fond za zdravstvo bi pokrio troškove liječenja u Turskoj u iznosu od 100.000 eura ali  dodatne troškove neophodne za njihov boravak tamo,nažalost moraju snositi sami. Zato će ,,Samohrani roditelji”, u saradnji sa animatorima ,,Rent a party”, u ponedeljak pokušati prodajom proizvoda da skupe dio novca.

,,Iznos koji je potreban za kompletno liječenje je veliki, ali mi ćemo svojim malim doprinosom učiniti sve što je do nas da to makar malo olakšamo .Sama akcija podrazumijeva prikupljanje sredstava za nastavak Balšinog liječenja u Istanbulu, jer je skoro na pola puta. I naše je da ga podržimo na ovaj način. Na Bazaru će biti izloženi brojni proizvodi, a kupovinom istih vi zapravo dajete donaciju za pomoć ovom dječaku. Biće postavljen prodajni štand na kojem će se moći dati novčana donacija i u protivvrijednosti donacije uzeti neki proizvod koji će tog dana biti izložen na štandu od strane svih partnera koji ućestvuju. Svi zainteresovani će moći da daju svoj doprinos 8. marta u Delti, u periodu od 14 do 18 sati,  do kada će i trajati humanitarni bazar.  Moto ovog bazara je „UGRABI PRILIKU DA BUDEŠ ČOVJEK I TO NE BILO KAKAV VEĆ HUMAN“, ističe Ivana.

Privatna arhiva

Ono što  svim srcem želi je da ove godine Balšinoj mami izmamimo osmjeh, a već sledeće godine da i Balša bude u prilici da ga vidi.

,,Još jednom se zahvaljujemo svima na doprinosu, kao i našim lavicama koje su i ovaj put pokazale svoju humanu stranu i učestvovale u ovom bazaru”, rekla je Ivana i pozvala sve koji su u mogućnosti da se priključe ovoj akciji i da obavezno poštuju sve propisane mjere – nose maske i drže distancu.

Oni koji nisu u mogućnosti da pruže doprinos na ovaj način, to mogu uraditi uplatom sredstava kod NLB banke na broj žiro računa 530-0800100101153-92.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja