Iz opštinske kase 9.220,00 eura za ukrašavanje grada

 Iz opštinske kase 9.220,00 eura za ukrašavanje grada

Foto: mondo.me

Počelo je novogodišnje ukrašavanje Nikšića, a cilj lokalne uprave, kako kažu, je da sačuvaju dugogodišnju tradiciju i da obezbijede sugrađanima ugodan ambijent pored teške epidemiološke krize. Budžet su smanjili zbog uštede a posao ukrašavanja povjeren je zaposlenima u Sekretarijatu za komunalne poslove i Službi predsjednika.

Foto: RTVNK

,,Lokalna uprava Nikšića i ove godine pristupila dekorisanju Gradskog trga i ulica. Sredstva za nabavku u iznosu od 13.000,00 eura predviđena su budžetom za 2020. godinu koja neće biti u potpunosti iskorištena, već 9.220,00 eura bez PDV. Imajući u vidu izdvajanja drugih opština za ovu namjenu ovo je zaista minimalan iznos, a svakako biće iskorišćen i nakit od prošle godine koji je odolio vremenskim nepogodama i vandalskom ponašanju nesavjesnih pojedinaca”, saopštila je Slobodanka Roganović, rukovodilac Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje

 ,,Vodeći se principima uštede, kao što je rađeno i prethodnih godina u svim oblastima, što se jasno vidi i iz realizacije budžeta, za obavljanje ovih poslova niijesmo angažovali firmu već grad ukrašavaju zaposleni u Sekretarijatu za komunalne poslove i Službi predsjednika. I pored teške epidemiološke situacije ukrašavanjem grada željeli smo sačuvati dugogodišnju tradiciju, ali i našim sugrađanima obezbijediti ugodan novogodišnji ambijent, posebno onim najmlađim”, navela je Roganović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još