Još bez izbornih lista, svi očekuju pobjedu

 Još bez izbornih lista, svi očekuju pobjedu

Foto: Mina

Ostalo je sedam dana do isteka roka za predaju izbornih lista za lokalne izbore u Nikšiću, koji će se održati 14. marta. Iako još niko nije predao izbornu listu, sudeći prema najavama, građani Nikšića imaće bogatu političku ponudu na predstojećim izborima. Svi učesnici očekuju pobjedu i najavljuju fer kampanju.

Demokratska partija socijalista koja je u prethodne četiri godine upravljala gradom pod Trebjesom na izbore ce izaći u koaliciji sa Sd-om i Liberalnom partijom. Uskoro će objelodaniti program ali i ko će biti na listi.

„Pokušaćemo da napravimo listu da svako od nas 41 može da bude nosilac liste. Vjerujem da je to dobra poruka za NK. Vjerujem da imamo dobru ponudu, ovih dana će izači i program DPS-a sa koalicionim partnerima i ono što ćemo raditi u narednom periodu. Ja želim fer utakmicu i sa naše strane će ona biti takva, ja i moja partija vjerujemo duboko da ćemo osvojiti vlast“, kazao je za TVCG Zoran Vukićević (DPS).

Demokratski front, koji je sa ostatkom opozicije bojkotovao izbore prije četiri godine, spreman je za izbornu utakmicu 14. marta.

„Mi smo okupili što više opozicionih političkih snaga na lokalu, to su pretežno one političke stranke koje su i činile i koaliciju za Budućnost Crne Gore, a do predaje izbornih lista 16. februara mi ostajemo otvoreni i za sve ove nove pokrete koji su se pojavili jer mjesta u našoj koaliciji ima za sve, kako ne bi došlo do rasipanja glasova što bi moglo da baci sjenku na pobjedu koju čekamo 14. marta“, istakao je Marko Kovačević iz koalicije „Za budućnost Nikšića“.

Dobar izborni rezultat očekuju i Demokrate. Ovih dana, kažu, privode kraju pripreme na programskoj i kadrovskoj ponudi s kojom će nastupiti pred Nikšićane.

„Već jedan duži vremenski period imamo blisku saradnju sa programski bliskim partijama, grupama građana, intelektualaca tako da smo spremni za kreiranje neke progresivne altenative koja će smijeniti lokalnu vlast. Očekujemo ubjedljivu pobjedu i apsolutnu dominaciju u odnosu na naše političke protivnike i pred građanima ćemo izaći sa sveobuhvatnim programom, ljudima sa znanjem“, poručio je Nemanja Vuković iz Demokrata. 

Na izborima će najvjerovatnije samostalno nastupiti SDP, dok konačnu odluku o nastupu još nije donijela nedavno formirana stranka Patriotsko-komitski savez. Samostalno će, kako je prethodnih dana saopšteno, i pokret “Ne damo Nikšić” savjetnice premijera Zdravka Krivokapića Gordane Radović, kao i partija “Narodni pokret” biznismena Miodraga Davidovića, ali i građanski pokret URA, na čelu sa profesoricom Tatjanom Bečanović.

Od svih učesnika na izborima građani Nikšića imaju različita očekivanja.

Izbori u Nikšiću biće održani 14 marta, a prema posljednjim podacima pravo glasa u toj opštini ima nešto više od 58 i po hiljada građana.

Izvor: TVCG

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja