Kad novinari zaćute: Podržite žrtve nasilja da progovore kad god su spremne (VIDEO)

 Kad novinari zaćute: Podržite žrtve nasilja da progovore kad god su spremne (VIDEO)

Izvor: N1

Voditeljka iz Srbije Jelena Obućina sinoćnju emisiju “Pregled dana” na Newsmedia Adria počela je neuobičajeno – ćutanjem i time poslala poruku vezano za žrtve nasilja.

Naime, nakon “Dobro veče”, Obućina je zaćutala i ta tišina trajala je 15 – tak sekundi.

Zatim je podsjetila na sve one događaje, nepravde, laži i obmane na koje su građani Srbije oćutali, ne podignuvši glas.

Među najnovijim je slučaj mlade glumice Milene Radulović koja u svojoj ispovijesti tvrdi da je pedagog i profesor glume Miroslav Mika Aleksić silovao kada je imala samo 17 godina.

“Neprijatno je, ali mi smo navikli da ćutimo, kad nam kasne plate, kad nosimo pelene zbog 300 eura, kad fotografišemo glasačke listiće, kad su piloti proglašeni za alkoholičare, kad nemamo vodu za piće, kad nam truju rijeke, kad nema mjesta u bolnicama, kad nas biju na protestima, kad drugi viču ocu poginulog radnika, kad Jutki aplaudiraju, kad kompletni idioti sruše dio grada, kad je tetka poslala pare iz Kanade, kada su bakljade na krovovima dok smo zaključani, kad je Obradović satanizovan, kad je Jovanjica procvjetala, kad nestane snimak sa naplatne rampe i iz Kosovske Mitrovice, kad nas lažu o koroni, kad nas svađaju sa komšijama. Mi ćutimo kada ne bismo smjeli. I zato nemojte nikada više pitati žrtve zašto su ćutale? Nemate pravo, nego ih podržite da progovore kad god da su spremne”, rekla je Obućina u uvodu najnovije emisije.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja