Kamen – temeljac Doma revolucije čeka novu lokaciju

 Kamen – temeljac Doma revolucije čeka novu lokaciju

Foto: Portal ,,Nikšić“

Naša redakcija dobila je fotografije oborenog kamena – temeljca Doma revolucije, koji je ostavljen uz ivičnjak parkinga, u samom centru grada. Kontaktirali smo komunalnu policiju kako bismo dobili informacije

Načelnik nikšićke komunalne policije Novica Milović rekao je za portal ,,Nikšić” da je kamen-temeljac pomjeren, uz saglasnost, zbog radova koji su u toku, da nemaju informaciju ko je oborio kamen a da je komunalna policija napravila zapisnik i da je planirano postavljanje kamena –temeljca  na novoj lokaciji.

Foto; Portal ,,Nikšić“

,,Po projektu kamen – temeljac treba da se premjesti na drugo mjesto, u blizini Doma revolucije, pomjeren je zbog radova koji su u toku, do njihovog završetka i do novog postavljanja kamen će biti skladišten”, kazao je Milović za naš portal.

 Kamen – temeljac postavio je narodni heroj Veljko Zeković, na Dan opštine Nikšić, 18. septembra 1977. godine. Dom revolucije projektovao je slovenački arhitekta Marko Mušić. Izgradnja je trajala od 1979. do 1989. godine ali Dom nikada nije do kraja završen. Njegova rekonstrukcija je u toku, a ona podrazumijeva podjelu prostora i njegovo prilagođavanje potrebama investitora. Na ovom prostoru do sad su otvoreni: fitnes centar, butik sportske opreme i prodavnica.

Avatar

Margita Bećirović Vulanović

Pročitajte još