Kandidatkinja za odbornicu SDP-a: Opremićemo vrtiće u Nikšiću, igrališta i dvorišta

 Kandidatkinja za odbornicu SDP-a: Opremićemo vrtiće u Nikšiću, igrališta i dvorišta

Izvor: SDP

Kandidatkinja za odbornicu “SDP – SRCEM ZA NIKŠIĆ” Milica Kontić kaže da će se za vrtiće u Nikšiću moraju obezbijediti dodatna sredstva kako bi bila uređena po najvišim standardima

Ona navodi da Opština treba iz Budžeta da izdvaja sredstva za opremanje kako učionica tako i dvorišta, ali i dječijih igrališta gdje god je to moguće.

„Nikšićki vrtići su iz godine u godinu sve puniji na zadovoljstvo i roditelja i djece, tako da danas preko 2.300 naših najmlađih sugrađana pohađa jedan od 25 vrtića, ili grupa pri osnovnim školama. Smatramo da sličnu priliku trebaju imati sva djeca na području naše Opštine kao najveće u Crnoj Gori i SDP će unaprijediti program osposobljavanja i opremanja prostora u mjesnim centrima, tako da u naredne četiri godine ni jedno dijete ne ostane uskraćeno za mogućnost predškolskog obrazovanja“, ističe Kontić. 

Navodi da treba da se otvori još jedan veći objekat u širem gradskom centru.

„Time ćemo kao društvo pokazati suštinsku brigu za najmlađe a kao zajednica da će djeca iz udaljenih krajeva Nikšića imati jednake šanse kao i njihovi vršnjaci iz centra grada. Snaga jedne zajednice se mjeri po tome na koji način se brine o najmlađima i najstarijima. Tako će naši najmlađi sugrađani i njihovi roditelji suštinski osjetiti da se vodi briga o njima i njihovim potrebama“, poručuje ona. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja