Knežević: Volio bih da Abazović makar jednom pomene i srpske žrtve

 Knežević: Volio bih da Abazović makar jednom pomene i srpske žrtve

Foto:RTCG

Кao Srbin spreman sam da osudim svaki zločin, ali bih volio da se neko sjeti genocida u Jasenovcu ili u hercegovačkim jamama NDH, kaže jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

On je kazao da bi volio da potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji tvrdi da se u Srebrenici desio genocid, makar jednom pomene srpske žrtve od 1941. do 2021. godine, koje su najbrojnije na Balkanu.

Кnežević je istakao da je kao Srbin iz Crne Gore spreman da osudi svaki zločin koji je počinjen u ime srpskog naroda, ali da bi volio da se jednom neko sjeti i osudi genocid u Jasenovcu ili kontinuirani genocid u hercegovačkim jamama NDH.

On je za Večernje novosti rekao i da bi volio neko osudi zločin i progon 300.000 Srba u akcijama „Bljesak“ i „Oluja“, masakr u Bratuncu ili zločine nad Srbima i Crnogorcima na Кosovu i Metohiji.

„Zato bih volio da Abazović i svi ostali koji otvaraju ove teme makar jednom pomenu nevine srpske žrtve od 1941. do 2021. godine, koje su najbrojnije na Balkanu“, naglasio je Кnežević.

Кnežević je podsjetio opoziciju da prije legitimnog pritiska na vlast krenu da traže ostavku Mila Đukanovića sa funkcije predsjednika države jer je „u obračunima sa Momirom Bulatovićem govorio da bi, da nije bilo njega i njegove pomoći Republici Srpskoj, pala i Banjaluka i Hercegovina“.

Izjava minista pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimira Leposavića da će priznati da se u Srebrenici desio genocid kada se to nedvosmisleno utvrdi i da je Haški tribunal, čije su sudije glasale za takvu pravnu kvalifikaciju izgubio legitimitet izazvalo je reakciju Abazovića.

On je juče kazao da se u Srebrenici dogodio genocid i da onome ko to ne razumije nije mjesto na državnim funkcijama.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još