Konjević: Mijenjanje zakona po političkom interesu

 Konjević: Mijenjanje zakona po političkom interesu

Foto: Pobjeda

Ukoliko bi parlamentarna većina usvojila izmjene Zakona o tužilaštvu i Zakona o specijalnom tužilaštvu, bila bi to loša poruka Evropskoj uniji i zapadnim partnerima, kazao je u emisiji „Teleskopija“ TVCG predsjednik SDP-a Raško Konjević.

Manir Crne Gore je, podsjeća Konjević, do sada bio da se sistemski zakoni mijenjaju u javnoj raspravi, ali i u komunikaciji s Evropskom unijom, prenosi portal RTCG.

– Poruka da se ovako ne mijenjaju zakoni, posebno u oblasti vladavine prava, rekao bih da će nas dovesti u jednu poziciju, osim jedne novine u političkom životu, dovešće nas u jednu poziciju da vjerujem da Evropska unija i američki partneri neće stati samo na upozorenjima. Ne očekujem sad da će dodatno da bude neki specifičan pritisak koji bi označavao izopštavanje ove vlade iz komunikacije, ali mislim da će ozbiljno narušiiti imidž koji negdje pokušavaju da kreiraju i da će ozbiljno poslati jednu poruku koju će i Evropljani i Amerikanci shvatiti – da nije cilj izgradnja institucija, na jedan način koji je svakako teži, nego je cilj, zato što imamo parlamentarnu većinu, da promijenimo zakone onako kako mi želimo shodno našem političkom interesu – kazao je Konjević.

Izvor: Pobjeda

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja