Kovačević: Sramna hajka na Republiku Srpsku, Crna Gora mora da diše na oba svoja plućna krila

 Kovačević: Sramna hajka na Republiku Srpsku, Crna Gora mora da diše na oba svoja plućna krila

Foto: CDM

Velika je hajka ovih dana u Crnoj Gori na Republiku Srpsku.  Pokušava se delegitimisati svaki oblik organizovanja srpskog naroda na Balkanu kako bi se unaprijed delegitimisalo bilo koje pravo koje bi srpski narod trebao da ima u Crnoj Gori, napisao je poslanik Marko Kovačević na svom Facebook profilu.

Njegovu objavu vam prenosimo u cjelosti:

,,Velika je hajka ovih dana u Crnoj Gori na Republiku Srpsku.  Pokušava se delegitimisati svaki oblik organizovanja srpskog naroda na Balkanu kako bi se unaprijed delegitimisalo bilo koje pravo koje bi srpski narod trebao da ima u Crnoj Gori

Srbi u Crnoj Gori su godinama diskriminisani i neko želi da se ta praksa nastavi.  Mi nikome ne želimo zlo, ne želimo bilo koga da diskriminišemo, želimo da živimo u miru, da sa svima ostalima radimo na dobro Crne Gore i njenih građana. Ne želimo prava za sebe a da ih bilo kome oduzmemo, već želimo da jednaka prava imaju svi.

Ovaj strah od toga da Srbi budu ravnopravni, koji imaju pojedinci u našem društvu, je čisti šovinizam i mržnja.  A sa tim se ne može naprijed. Ipak mislim da će razum pobijediti i da će svi shvatiti da Crna Gora mora da diše na oba svoja plućna krila.

Mi se svakako nećemo dati.  Lijepo možemo sa svakim ali ćemo braniti i odbraniti sebe kad god budemo napadnuti. Ova hajka na Republiku Srpsku im neće pomoći jer se mi svog naroda niti stidimo niti odričemo“, napisao je Kovačević.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja