Krivična prijava protiv Nikšićanina: Neovlašćeno koristio tuđu bankovnu karticu

 Krivična prijava protiv Nikšićanina: Neovlašćeno koristio tuđu bankovnu karticu

Foto: Pexels

Nikšićkoj policiji je 9. novembra jedna osoba prijavila da mu je nepoznato lice tokom avgusta u više navrata sa računa podiglo novac u iznosu od 5.000 eura, te i da mu nedostaje bankovna kartica, saopšteno je iz Uprave policije.

„Policijski službenici Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta Centra bezbjednosti Nikšić su preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i na taj način došli do sumnje da je A.B. (25) iz Nikšića, u periodu od 3. do 18. avgusta, u više navrata podigao novac u ukupnom iznosu od 5.000 eura sa bankomata nekoliko banaka“, navode iz UP u saopštenju.

On je, kako se sumnja u ovim prilikama neovlašćeno koristio bankovnu karticu vlasništvo oštećenog, te je na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu.

„Sa događajem je upoznata nadležna državna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koja se izjasnila o kvalifikaciji krivičnog djela, te je protiv A.B. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje u produženom trajanju“, dodaju u saopštenju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još