Krivokapić poručio Nikšićanima: Ako vam nude pare uzmite, a glasajte za najbolje

 Krivokapić poručio Nikšićanima: Ako vam nude pare uzmite, a glasajte za najbolje

Foto: Pobjeda

Sloboda koja se desila u Crnoj Gori mora na svim izborima da znači slobodan, a ne siguran glas, bez obzira od koje političke strukture dolazi, poručio je premijer Zdravko Krivokapić, nakon sjednice Vlade na Cetinju.

„U Nikšiću imamo različite priče. Nema priča, nego ako vam neko građani Nikšića, nudi pare uzmite ih, a glasajte za najbolje. Ti najbolji sigurno nisu oni koji su do sada, do 30. avgusta bili na vlasti, to nisu oni“, poručio je Krivokapić.

Ostaviti državu u ovakvom stanju, kako je kazao premijer, može samo neko ko je razmišljao o ličnom interesu.

„To nije Crna Gora, to nije tradicionalna Crna Gora, mi želimo da sve to promijenimo. Ovo je novi početak za bolju Crnu Goru“, kazao je Krivokapić.

On je saopštio i da će Crna Gora biti prva naredna članica EU, ali je kako dodaje, na tom putu potrebno je riješiti dva problema.

„Prvi problme je ključni, a to je vladavina prava i borba protiv korupcije i kriminala i zato je danas donesena odluka o formiranju Nacionalnog koordinacionog tijela za tu brobu i to je veliki korak“, kazao je Krivokapić.

Veliki dio dokumentacije od 2016. do 2020. uništen?

Premijer je saopštio i da ima informaciju za kojom je tragao.

„Najvjerovatnije je tačno da je veliki dio dokumentacije od 2016. do 2020. uništen. Zamolio bih nadležne organe, a prvenstveno tužilaštvo, da rade svoj posao efektivno i efikasno i na osnovu činjenica, ni po babu ni po stričevima“, poručio je Krivokapić.

Pozvao je sve državne organe da odgovorno i blagovremeno rade svoj posao.

„Mislim da tužilaštvo mora, zbog građana Crne Gore, da se uhvati u koštac sa dospjelim materijalima“, naveo je premijer.

On je kazao da imaju saznja da tužilaštvo nije reagovalo u nekim slučajevima pranja novca i utaje poreza.

Cilj Vlade je i da, kako je kazao, rade transparentno, a naveo je i da će sve biti definisano na javnim konkursima.

„Konkurs je mjera za svakoga ko se prijavi i birani će biti najbolji, a ne kao do sada najposlušniji i onaj ko pripada nekoj partiji. Tako ćemo preobraziti Crnu Goru“, poručio je Krivokapić.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja