Krivokapić potvrdio ispravnost političkog kursa DPS-a

 Krivokapić potvrdio ispravnost političkog kursa DPS-a

Foto: DPS

Ispravnost političkog kursa Demokratske partije socijalista (DPS) potvrđen je stavom premijera Zdravka Krivokapića da je NATO najbolji izbor za Crnu Goru i druge države u regionu, saopšteno je iz te partije.

DPS je, kako su kazali, na politici evro -atlantskih integracija beskompromisno insistirala, zato što je znala da se upravo u tim bezbjednosnim, ekonomskim, političkim okvirima najbolje štiti interes države Crne Gore i njenih građana.

Navodi se da DPS nijesu pokolebali pritisci i konstantan pokušaj izazivanja nestabilnosti od tadašnje opozicije a sadašnje vladajuće većine.

,,Partije koje je Krivokapić predvodio na proteklim izborima, sve svoje napore su ulagali da onemoguće članstvo Crne Gore u NATO od izazivanja pobuna i nasilnog pokušaja upada u Skupštinu, do vulgarnih performansa iživljavanja nad zastavom NATO saveza, u čemu su učestvovali premijerovi ministri i saradnici“, rekli su iz DPS-a.

Oni su naveli da je na sličan način tretirana i evropska orijentacija Crne Gore, kojoj su se, kako su kazali iz DPS-a „protivili Krivokapićevi politički saborci, poput onog budvanskog, poznatog po izjavi “Ne daj bože da uđemo u Evropsku uniju (EU)”.

,,Kreiranju takvog ambijenta doprinosio je i Krivokapić svojim izjavama, poput one da Rusiji nije trebalo uvoditi sankcije. Iako je poznato da je takva odluka u saglasnosti sa politikom EU, čijem članstvu teži Crna Gora“, istakli su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, DPS i njeni koalicioni partneri su ispravnim i promišljenim odlukama mijenjali Crnu Goru nabolje.

,,Trasirali smo strateški put države, koji je u najboljem interesu naših građana. Beskompromisno i uprkos preprekama. Sada se vidi da taj evro-atlantski put nikad nije imao pravu alternativu“, naveli su iz DPS-a.

Oni smatraju da će toj činjenici morati da se prilagode i oni koji su ga populistički i politikantski, na najgore načine, osporavali.

,,Na taj način se još jednom potvrđuje kvalitet i trajnost politike DPS i ispravnost vizije koju smo slijedili“, zaključili su iz DPS-a.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja