Krivokapić: Vlada garantuje da će biti otkupljeno sve što poljopivrednici proizvedu

 Krivokapić: Vlada garantuje da će biti otkupljeno sve što poljopivrednici proizvedu

Foto: Vlada CG

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić boravio je u ponedeljak 4. januara u prvoj zvaničnoj radnoj posjeti opštini Plužine, tokom koje je razgovarao sa predsjednikom Opštine Mijuškom Bajagićem.

To je, kako je saopšteno iz Vlade, prva zvanična posjeta premijera Krivokapića jednoj opštini od kad je postao predsjednik Vlade.

Krivokapić i Bajagić razgovarali su o mnogim temama, kao i o problemima koji opterećuju tu opštinu. Jedan od gorućih je, kako je istakao Bajagić, nezaposlenost.

,,Mi smo samo za godinu ostali bez hiljadu radnih mjesta. Mislim da je to ogroman broj i za Nikšić i Podgoricu, a ne za Plužine“, kazao je Bajagić.

Bajagić ističe i da bi trebalo obnoviti mrestilište, a nephodna je, kako kaže, i izgradnja sportske hale.

Krivokapić je kazao da će Vlada pružiti podršku brojnim infrastrukturnim projektima i učiniće sve da oživi pivski kraj, koji je, kako je rekao stvoren za razvoj poljoprivrede i stočarstva.

Krivokapić je kazao da uvoznički lobi uništava domaću proizvodnju i da Vlada to želi da promijeni.

,,Vlada će biti garant, da sve što poljopivrednici proizvedu bude otkupljeno“, poručio je Krivokapić, saopštili su iz Vlade. 

Krivokapić je nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Plužine, kome je prisustvovao predsjednik SNP-a, Vladimir Joković, obišao i nekadašnju Pilanu Brezna, koja odavno nije u funkciji.

Krivokapić je tokom posjete Plužinama obišao i poljoprivredno gazdinstvo Todorović u Breznima, koje se bavi proizvodnjom sira.

,,Zahvaljujem se porodici Todorović na srdačnoj dobrodošlici i toplom dočeku. Ova posjeta je poruka da će Vlada učiniti sve da pomogne poljoprivrednim proizvođačima i da ih stimuliše da nastave sa proizvodnjom“, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je nakon Plužina, posjetio i Nikšić. Obišao je Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku.

,,Direktorica bolnice dr Gordana Reljić upoznala me je sa načinom i funkcionisanjem ove zdravstvene ustanove, koja je modernizovana zahvaljujući donacijama. Cijenimo napore ljekara u borbi protiv korona virusa. Bolnica Brezovik je ponos Crne Gore“, poručio je premijer.

Krivokapić je tokom radne posjete Nikšiću, obišao i poljoprivredno gazdinstvo porodice Nikolić u Gvozdenicama, koje se decenijama bavi stočarstvom. Premijer je istakao da je cilj Vlade da podrži razvoj stočarstva i da oživi sela u Crnoj Gori. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja