Liberalna partija pita MUP, policiju i ANB: Zašto su neki jednakiji?

 Liberalna partija pita MUP, policiju i ANB: Zašto su neki jednakiji?

Izvor: Liberalna partija

Liberalna partija poziva ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, v.d. direktora policije Veska Damjanovića i v.d. šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića da odmah i bez odugovlačenja odgovore na sljedeća pitanja.

„Ko je i iz kojih razloga naredio postavljanje metalne zaštitne ograde na prostoru između Dvorskog trga, Biljarde, Crkve na Ćipuru i Cetinjskog Manastira  u Prijestonici Cetinje na Badnji dan? 

Ko je i na osnovu kojih operativnih saznanja ili slobodne procjene nekog od novopostavljenog kadra naredio zabranu prilaska građana i vjernika Crnogorske pravoslavne crkve Cetinjskom manastiru i ćivotu Svetog Petra Cetinjskog? 

Ko je i zašto otvoreno favorizovao vjernike srpske pravoslane crkve dajući im ekskluzivitet prisustva ispred i u Cetinjskom manastiru?

Da li je došlo do prekomjerne upotrebe sile u slučaju onemogućavanja nekoliko vjernika crnogorske pravoslavne crkve koji da uđu u Cetinjski manastir, kao i u slučaju privođenja jednog od njih?

Zašto je privilegovan i da li će ponovo nekažnjeno proći predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević koji je prvo organizovao masovno okupljanje za božićne praznike i time ponizio sve druge vjernike koji nijesu mogli da ostvare to pravo zbog mjera Vlade. Dodatno, Carević je javno i otvoreno koristio teško vatreno oružje, pucao iz topa iznad svojeg grada i sve to uredno je snimljeno i javno objavljeno kao čin kojim se želi pohvaliti? Da li su baš svi jednaki pred zakonom ako jedan čovjek, uz to visoki funkcioner, po državi puca iz teške artiljerije očigledno se dobro zabavljajući, bez ikakve reakcije nadležnih policijskih organa?“, pitanja su koja su liberali uputili

Takođe pozivaju pomenute funkcionera nove politike da objasne činjenice oko, kako su kazali, skandaloznog postupanja grupe osoba iz Pljevanja sa državnom zastavom Crne Gore i pravljenja lomače za paljenje zastave koja je zvanično državno obilježje.

„Samim saopštenjem koje je Uprava policije dala smo šokirani, jer je isto bilo krajnje neprofesionalno i tendenciozno. Pred očima cijele nacije jasno se vidi sprovođenje jedne opskurne radnje grupe huligana koja se iživljava nad simbolom crnogorske države i da se prema izjavi jednog od vinovnika tog zlokobnog čina ‘ta zastava tamo ne pita’ već isključivo zastava Srbije koju su imali u rukama“, dodaju iz LP.

Dalje ističu kako je očigledno da vlada od skandala nema ne samo dovoljno profesionalnosti u svojim redovima već se odnose prema građanima Crne Gore kao da nemaju ustavom zagarantovana prava.

„Vaša je obaveza da u postojećoj situaciji, bez obzira što i sami znate da je period vašeg trajanja kratak, barem dok ste na funkcijama radite ako je moguće profesionalno i u skladu sa propisima bez saopštavanja teledirigovanih informacija dobijenih od vaših klerikalnih šefova“, navode u saopštenju.

Zabraniti Crnogorcima da se slobodno kreću Cetinjem i ogradama sprečavati njihov prilazak na Badnji dan manastiru koji je centar njihove duhovnosti je, smatraju liberali, necivilizovan čin „jedne svetosavske i nacionalističke vlade koja ima sve premise anticrnogorskog djelovanja“.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja