Lokalna uprava obezbijedila novogodišnje poklone za 600 mališana

 Lokalna uprava obezbijedila novogodišnje poklone za 600 mališana

Foto: RTNK

Na inicijativu predsjednika Opštine Nikšić Milutina Simovića, lokalna uprava će za 600 mališana iz našeg grada koji pohađaju vrtić obezbijediti novogodišnji poklon. Kako je istakao predsjednik Simović, u objavi na Facebook-u, za ovaj potez odlučio se nakon razgovora sa jednim od roditelja.

,,Kao predsjednik opštine, sada više nego ikada sam u prilici da razgovaram sa građanima. U Nikšiću sam za gotovo mjesec dana obišao brojna gradska naselja i čuo poruke naših sugrađana, upoznao njihove brige i probleme i ono što su nedostaci u dijelu infrastrukture. Ipak, izdvojio bih jednu priču koja je nadmašila sve prioritete! Razgovarao sam sa ocem čija djeca na dan dodjele novogodišnjih paketića neće otići u vrtić. Razlog tome je što ti roditelji ne mogu izdvojiti novac koji djeca treba da daju u tu svrhu.”, navodi se u objavi.

Ovo je pitanje koje nas opominje da iako je kriza pogodila sve ljude širom svijeta, djecu moramo sačuvati i ne dozvoliti da se osjećaju ,,manjim“ u odnosu na druge, istakao je Simović
,,Djecu ne smijemo dijeliti vec im pružiti svima jednake šanse i mogućnosti. Moramo im pružiti dovoljno razloga za osmijeh i srećno djetinjstvo. Moramo im obezbijediti uslove za bezbrižno odrastanje i sigurnost. Moramo im pokazati da uvijek mislimo na njih.“

Kako bi obradovali mališane Opština Nikšić je odlučila da djeci koja trenutno pohađaju vrtić u Nikšiću, za njih 600 obezbijede novogodišnji poklon, ,,kao najmanji znak velike pažnje koju cjelokupna društvena zajednica uvijek mora pružati onima koji su naša budućnost!”, zaključuje Simović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja