Mađarska donirala Crnoj Gori preko 10 hiljada PCR testova

 Mađarska donirala Crnoj Gori preko 10 hiljada PCR testova

Izvor: MZD

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović primila je danas u ime zdravstvenog sistema donaciju Mađarske ambasade od preko 10 hiljada PCR testova, koji se koriste za dokazivanje prisustva virusa COVID-19.

Donaciju je u Institutu za javno zdravlje ministarki dr Borovinić Bojović uručio ambasador Mađarske u Crnoj Gori Jožef Neđeši.

Ministarka zdravlja je prilikom uručenja donacije istakla da je Mađarska, kao i mnogo puta do sada i ovoga puta pokazala visok stepen solidarnosti, koji je još jednom potvrdio tradicionalno prijateljske odnose dvije države.

„Danas je stiglo 10 088 PCR testova, donacije Mađarske Crnoj Gori. Želim da se zahvalim Mađarskoj, kao i svim njenim građanima, Vladi i posebno gospodinu ambasadoru, sa kojim smo i do sada više puta imali slične susrete, a vjerujem da će ih biti i u danima koji dolaze“, kazala je ministarka zdravlja.

Ambasador Neđeši je ponovio da su odnosi između Mađarske i Crne Gore prijateljski i iskreni.

„Mađarska na Crnu Goru gleda kao na prijateljsku zemlju, strateškog partnera i saveznika u NATO-u. Mađarska nije velika sila, ali mi znamo što znači pomagati i što znači dobiti podršku i pomoć“, kazao je mađarski ambasador i podsjetio da je Mađarska u maju prošle godine donirala Crnoj Gori medicinsku zaštitnu opremu.

„Mađarska Vlada je prije dva dana donijela odluku da se Crnoj Gori donira 10 hiljada PCR testova, a spremni smo i da pružimo svoje vazdušne kapacitete za transport vakcina iz Kine u Crnu Goru“, naglasio je ambasador Neđeši.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja