Mandić: Nikšić će posle 76 godina imati gradonačelnika koji je Srbin

 Mandić: Nikšić će posle 76 godina imati gradonačelnika koji je Srbin

Izvor: Arhiva, Twitter

Predsjednik Demokratskog fronta Andrija Mandić ocijenio je da su na izborima u Nikšiću uspeli da “razvlaste DPS” i da organizovani kriminal “izbace iz njegove prestonice”, odnosno da Mila Đukanovića “izbace iz njegove najveće tvrđave Nikšića”.

Mandić je za TV Pink rekao da su to razlozi što je jučerašnja pobjeda veličanstvena i velika, a da je za srpski narod u Crnoj Gori od velike važnosti što će posle 76 godina Nikšić imati gradonačelnika koji će biti Srbin.

Podsjetivši da je Nikšić rodni grad Mila Đukanovića, Mandić kaže da su uspjeli da pronađu snagu koja im je omogućila da pokažu da su najači opozicioni subjekt i pored toga što je “jedan dio onih koji su sa njima nastupili na avgustovskim izborima sada odlučio da podrži neku drugu stranu”.

Kako je ocijenio, premijer Zdravko Krivokapić, koji se, kaže, do sada predstavljao kao predstavnik Koalicije za budućnost sada je podržao predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, kao i još neke strukture koje su ranije podržavale Demokratski front.

„Odlučili su da podrže Bečića ili da budu posebne liste računajući da će u sudaru Demokratskog fronta i Koalicije za budućnost i DPS-a izvući veliku korist“, kazao je Mandić.

Podsjetio je da su sve opozicione strukture zvali da stanu na jednu listu jer su želeli da postoji samo jedna lista koja bi se borila protiv DPS.

„Ali, nisu željeli, računali su da mogu nekako da ostvare ono o čemu se pričalo nakon izbora 30. avgusta kada se vodila prljava kampanja protiv Demokratskog fronta – kako mi nemamo ništa, kako su nam sve glasove donijeli Krivokapić i oni koji su njega podržavali. Sada su oni svi na drugoj strani i ta trećeplasirana lista premijera Krivokapića i predsjednika Skupštine je naš važan koalicioni partner, ali je dobro da su novi odnosi uspostavljeni u Nikšiću“, navodi lider DF-a.

Na pitanje da prokomentariše navode Davidovića da su se Srbija i Vučić obrušili na njega i da zato ima samo jednog odbornika, Mandić kaže da su građani Nikšića pažljivo vrednovali svakog učesnika na ovim izborima i da ne vidi da se Srbija obrušila na bilo koga.

„Ali, dobro znam ko se u Crnoj Gori obrušio na koga. Milan Knežević, Milun Zogović, Milutin Đukanović i ja smo u ovo vrijeme vlade Zdravka Krivokapića podjednako pretresani kao u vrijeme vlasti Mila Đukanovića, pa nismo rekli da su svi krenuli na nas, čitava država, nego smo prihvatili činjenicu da se pojedini državni resursi u Crnoj Gori zloupotrebljavaju protiv Demokratskog fronta“, kazao je Mandić.

Dodao je da je važno da u Crnoj Gori dođe do promjena i napominje da se ne radi samo o personalnim promjenama, već da mora da počne obračun s organizovanim kriminalom i korupcijom i to hrabro i odlučno.

Mandić podsjeća da godinama govori o tome kako se organizovani kriminal iz Crne Gore prelivao ka Srbiji i kaže kako je sada krenula velika akcija čišćenja bezbjednosne strukture koja je radila protiv interesa ne samo Srbije, već srpskog naroda u Crnoj Gori i protiv Republike Srpske.

„Te združene kriminalne akcije su imale kao krajnji rezultat nanošenje štete srpskom narodu“, kazao je Mandić.

U maju će biti održani izbori u Herceg Novom, ali Mandić napominje da ni jedna opština u Crnoj Gori ne može da se upoređuje sa Nikšićem.

„Nikšić je bio simbol vlasti Mila Đukanovića, a Herceg Novi, gdje mi držimo vlast dugi niz godina, neuporediv je sa onim što se juče dogodilo u Nikšiću“, zaključio je Mandić.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja