Mandić: U NK je gotovo bila zabranjena trobojka, ali crnogorska mladost je svjesna kom pripada

 Mandić: U NK je gotovo bila zabranjena trobojka, ali crnogorska mladost je svjesna kom pripada

Izvor: Arhiva, Twitter

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić istakao je u razgovoru za RTS da će uskoro početi pregovori o formiranju lokalne vlasti u Nikšiću i nada se da će se ti pregovori brzo završiti.

Mandić je, govoreći u Dnevniku RTS-a, rekao da je nosilac liste „Za budućnost Nikšića“ Marko Kovačević pozvao sve potencijalne koalicione partnere, iste sa kojima je, kaže, DF u koaliciji na republičkom nivou.

„Da sjednemo za sto i dogovorimo se o preuzimanju vlasti od DPS-a u Nikšiću, odakle je dolazila sva priča“, naglasio je jedan od lidera DF-a.

Ističe da je tačna informacija da će na čelu Nikšića posle 76 godina biti Srbin.

„Od 1941. do 1945. ti gradonačelnici bili su postavljani od strane vojne vlsti, može se reći punih 80 godina. Luka Mijušković bio je funkcioner Radikalne strane i komunisti su ga ubili ’45, od njega do danas možda je neko bio svjestan svojih korena, ali se nije izjašnjavao kao Srbin“, podseća Mandić.

Dodaje da je Marko Kovačević „vrlo važna grana u srpskom stablu“. 

„Posle jednog dužeg perioda punih 20 godina diskriminatorne politike Mila Đukanovića usmjerene protiv Srba, uništen je u potpunosti taj politički projekat“, napominje Mandić.

Jedan od lidera DF-a kaže da je nakon objave rezultata u Nikšiću veliki broj ljudi pokuljao na ulice grada, a izvađene su ponovo, kaže, i gotovo zabranjene srpske trobojke.

„Crnogorska mladost je svesna svojih korijena, svjesna kom narodu pripada i da svi u Crnoj Gori treba rade da bude uspješna, bogatija i da se oslobodi kriminala i korupcije“, napominje Mandić.

Prema njegovim riječima, analizirajući sve dosadašnje parlamentarne izbore, ono što se osvoji u republici uglavnom je odgovaralo procentima i sadržaju koje su stranke osvajale u Nikšiću.

„Zbog te zakonitosti se govorilo da je Nikšić Crna Gora u malom jer su se političko raspoloženje i procesi mogli prvo registrovati u Nikšiću“, naglašava Mandić.

Kada je riječ o vlasti na republičkom nivou, jedan od lidera DF-a dodaje da je skupštinska većina u Crnoj Gori veoma stabilna.

„Važno je očuvati da se DPS, koji je sve ove godine tiranisao građane, ne vrati na političku scenu. Mi smo stranke manjina ostavili po strani, greškom premijera, i to moramo da ispravimo da bismo poslali pristojnu poruku da je vlast otvorena za manjinske narode i da oni mogu da poprave njihov status i ispune visoke standarde“, navodi Mandić.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja