Marković: Crnogorsku zastavu ću da branim životom, ako nadležni neće

 Marković: Crnogorsku zastavu ću da branim životom, ako nadležni neće

Izvor: LP

Crnogrsku zastavu ću, ako to već nadležni neće, braniti i životom ako zatreba, oglasila se predsjednica OO Liberalne partije Nikšić Jelena Marković.

Marković se oglasila nakon što je policija uhapsila I.B. zbog sumnje da je vrijeđao i prijetio joj jer je, kako je ona navela, okačila crnogorsku zastavu na balkonu stana. 

Saopštenje Marković prenosimo u cjelosti: 

Odlukom Tužilaštva da u upadu na stan, povredi privatnosti, ulasku u spavaću sobu, čupanju zastave uz riječi ,,ova si mi go*na okačila ođe“ što potvrđuje nepoštovanje državnih simbola, bahatost, fizički kontakt kroz grubo potiskivanje (guranje), zatim urlikanje, vrijeđanje i udaranje o stvari žene koja je sama u stanu nakon 22 sata, a na snazi je mjera zabrane izlaska iz stana, izeneđena sam da nema elemenata krivičnog djela za tužilaštvo.

Pitam se da li je bilo potrebno da mi nanese teške tjelesne povrede da bi bio krivično procesuiran? Pitam se šta bi bilo da su moja malodobna djeca bila prisutna dok se sve odvijalo i kakve bi posledice to na njih ostavilo?

Kako bi reagovali i šta bi preživjela najmlađa kćerka od nepune dvije godine da je vidjela nepoznatog čovjeka od dva metra koji se ovako ponaša prema njenoj majci? Kakav bi to bio šok za stariju djecu od 5 i 12 godina?

Izuzetno sam zabrinuta i pitam se da li ovo moji politički neistomišljenici imaju uticaj na tuzilaštvo? Da li je tužilaštvo zažmurilo pred činjenicama jer je u pitanju skrnavljenje državne zastave? Da li je moguće da svi jednako ne posmatramo i ne osuđujemo nasilničko ponašanje i da ga i politički neistomišljenici ne osuđuju? Da li je zbog toga što sam Crnogorka u Crnoj Gori zanemareno da sam i žena koja je pretpjela nasilje?

Đe su moralisti, vjernici, organizacije i oni ostali koji su drugačijeg opredeljenja od mojeg da se oglase i osude ovaj događaj koji je pretrpjela žena koja se bavi javnim poslom?

Da li tužilac nije imao pred sobom krivični zakonik ili je zaboravio na član 399 (nasilničko ponašanje) i da su na snazi mjere za suzbijanje opake bolesti i zaraze koje je donijelo Ministarstvo zdravlja? Nasilnik je bio u stanu sve dok je policija došla i privela ga i pred službenicima Uprave policije je ponavljao uvrede.

Poštovani tužioče, zar nije nasilnik I.B. povrijedio slobodu izražavanja nacionalne i etničke pripadnosti? Zar se ne radi o prinudi u ovom slučaju? Zar nije u ovom slučaju povrijeđeno moje ljudsko dostojanstvo, moja nacionalna pripadnost i povreda mog privatnog prostora i života?

Nasilno uklanjanje zastave koja je istaknuta na stanu u kojem živim je povreda nacionalnih i ljudskih osjećanja i dostojanstva, a sami upad u stan je i nasilničko ponašanje, a uklanjanje državne zastave je jasno ruženje ugleda Crne Gore.

Poštovani tuzioče, ako ovđe nema elemenata krivičnog djela onda možda ne važi za sve jednako krivični zakonik Crne Gore, nego „srpskom svetu“ članove iz krivičnog pripisujete kao prekršajne delikte?

Pošto tužilaštvo nije procijenilo događaj na način koji bi adekvatno kaznio počinioca a mene kao žrtvu zaštitio i pružio osjećaj sigurnosti prinuđena sam da lično pokrenem dalji postupak uz angažovanje advokata. 

A ovu ću zastavu, ako to već nadležni neće, ja braniti i životom ako zatreba!

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja