Marković: Krivokapić i Leposavić da upute izvinjenje za populizam

 Marković: Krivokapić i Leposavić da upute izvinjenje za populizam

Foto: DPS

Bilo bi korektno da se ministar finansija Milojko Spajić i premijer Zdravko Krivokapić izvine za populizam, netačne i teške kvalifikacije koje su saopštili povodom informacije o 750 miliona eura duga, kazao je Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS-a. 

,,Sjećate li se kakvoj satanizaciji je bila izložena DPS i Vlada koju sam predvodio u prethodne četiri godine – zbog navodnog nekontrolisanog zaduživanja na štetu države i građana. Radili su to predstavnici nove vlasti u izbornoj kampanji, u mjesecima nakon parlamentarnih izbora i prilikom izbora nove Vlade. Ocjene su bile teške, naravno i netačne – da je Crna Gora spržena zemlja i zemlja uništene ekonomije“, navodi Marković u saopštenju. 

Prema njegovim riječima, „samo nakon nekoliko dana funkcionisanja nove Vlade, preko Twittera (gle transparentnosti), obaviješteni smo o skoro milijardu eura novog zaduživanja, i da je tim činom Crna Gora dobila ekonomsku perspektivu“. 

,,Ponavljam: novoj Vladi 750 miliona dodatnog duga – jednako je ekonomska perspektiva. Ne želeći da govorim, da niti je dobar primjer niti poželjan model – da se zadužujete a da nemate program finansijske konsolidacije, ipak je ova operacija obavljena zahvaljujući povjerenju stranih kreditora i investitora u Crnu Goru kao pouzdanu ekonomsku i investicionu destinaciju. A to je rezultat prethodne Vlade i kredibilitet stečen za četiri godine njenog mandata“, poručuje Marković.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja