Marković: Ponosan što sam bio na čelu Vlade

 Marković: Ponosan što sam bio na čelu Vlade

Foto: FOS

Odlazeći premijer Duško Marković kazao je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore da je nemoguće u jednoj riječi opisati četvorogodišnji mandat jedne vlade, ali da bi ipak sve moglo da stane u riječ ,,ponos“.

,,Podsjetiću vas da smo mandat počeli pokušajem državnog udara, a da ga završavamo pandemijom. A između ta dva događaja bilo je dosta izazovnih prilika – ekonomija, uvođenja CG u NATO. Ovaj mandat obilježili i neviđeni ataci na Crnu Goru. Bio je ovo težak period, i rekao bih bez obzira na sve ja sam izuzetno ponosan“, kazao je Marković.

Na pitanje šta DPS ostavlja, Marković kaže da je ta partija u čitavom tom periodu bila najsnažnija i sasvim sigurno da svi uspjesi priadaju DPS- u i njihovim partnerima. 

,,Ali i ono što nije bilo dobro pripada nama. Crna Gora se ovih godina promijenila. Sjećam se kako je izgledala Podgorica 1991. kada sam ja došao.. Sada imamo izgrađenu Podgoricu, u kojoj građani žive kvalitetnije. To se odnosi na svaki kraj u CG. To je evropska, evroa-tlansta zemlja, članica NATO-a, zemklja koja je najnaprednija u procesu učlanjenja u EU i najrazvijenija ekonosmki u regionu. Ostaje vidljiv rezultat iza nas. Podsjetiću vas da je obnova nezavisnosti bila težak proces, zbog tih okolnosti smo nekad i zapostavljali životni standard. Nije se moglo jednako posvećeno raditi na oba cilja“, kaže Marković.

Kaže kako su proces pomirenja u Crnoj Gori započeli onog dana kada su se borili za obnovu nezavisnosti.

Proglašenje ambasadora Srbije za personu non grata Marković vidi kao odgovoran potez.

,,Svaki zvaničnik mora da misli o dostojanstvu jedne države. Reagovali smo onako kako to pripada odgovornim ljudima. To je očigledno i objedinjeni stav vlasti u Srbiji. Ambasador je više puta pozivan u Ministarstvo i ukazivano mu je na ponašanje. Mi smo uradili sve. Mogli smo i ranije to da uradimo, ali smo vodili računa o regionalnim odnosima. Ne može samo CG da vodi računa o odnosima“, kaže Marković.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja