Medojević: Ministar Mickej dijeli lekcije dok radi rastezanje u teretani Hiltona

 Medojević: Ministar Mickej dijeli lekcije dok radi rastezanje u teretani Hiltona

Izvor: Twitter

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da je ministar finansija Milojko Spajić član kriminalne organizovane grupe.

Saopštenje Medojevića prenosimo u cjelosti: 

Imajući u vidu da je Ministar Mickej počeo da dijeli lekcije, dok radi rastezanje u teretani hotela Hilton, u društvu svog ličnog državnog sekretara Odovića, kojeg je doveo iz Beograda, da mu bude pri ruci, red je da građanima Crne Gore ponovim šta je sve protivzakonito i kriminalno uradio ovaj lažni “ekspert”.

Lažno se predstavljajući kao ministar od 23. novembra (po njegovom priznanju) je uspostavio kontakte sa ministrom finansija Darkom Radunovićem sa kojim je počeo da priprema i dogovara najveće zaduženje u istoriji Crne Gore.

Ovdje postoji osnovana sumnja i priznanje samog Ministra da je kao neovlašteno lice, lažno se predstavio i dogovarao direktno, bez javnosti i konkurentskih procedura, poslovne aranžmane sa investicionim bankama i advokatskim kacelarijama, i tim ugovarao finansijske obaveze države u višemilionskim iznosima.

Neovlašteno zastupanje i lažno predstavljanje obično predstavljaju krivična djela koja su u sticaju sa djelima prevare u poslovanju, falsifikovanja čine organsko biće krivičnog djela organizovanog kriminala.

Mickey Spajić je postao Ministar tek 4. decembra 2020. godine, a poslove sa investicionim bankama i advokatskim kancelarijama je dogovarao mnogo ranije nego što je postao ministar. Dakle, kao neovlašćeno lice.

Ugovaranje poslova konsaltinga i savjetovanja oko zaduženja i emisija obveznica je definisano Zakonom o javnim nabavkama, kojim je Ministarstvo finansija definisano kao obveznik zakona.

Očigledno da niko Mickeya nije naučio da to znači da se svaka javna nabavka u oblasti konsaltinga i savjetovanja MORA sprovoditi u javnim i konkurentskim procedurama.

Mickey Spajić je dao posao investicionim bankama, direktnom pogodbom i to preko svojih licnih poznanika, Žugića, Kustrova, Starovića, Mikovićke, od koga su banke i advokatske kancelarije zaradile proviziju od 8-10 miliona eura. 

Radi se, dakle o privatnom poslu jedne organizovane grupe lica koja su svjesno, sa umisljem, u kontinuitetu sprovodila aktivnosti suprotne zakonima Crne Gore, radi sticanja materijalne koristi i profita.

Ozbiljna istraga bi veoma brzo došla do dokaza o komunikacijama članova ove organizovane grupe u vremenu od 23.11. do 09.12.2020 jer su bile intenzivne i za njih postoje i svjedoci iz Ministarstva finansija i Centralne Banke.

Takođe, nije teško utvrditi i kolika je provizija uzeta od strane investicionih banaka i advokatskih kancelarija, kao i provjeriti koliko je novca plaćeno Mickeju Spajiću.

Da se ovakva korupcionaška transakcija desila u bilo kojoj pravnoj državi, Ministar bi momentalno bio uhapšen, a Vlada bi pala.

Uostalom, ja sam Spajiću nudio javni duel na RTCG koji je on odbio. Vjerovatno je bio na rastezanju u hotelu Hilton.

Kao i svaka korumpirana bitanga, kad ga uhvatiš sa rukama u džepovima ovog naroda, izbjegava javno suočavanje i udara otpozadi.

U narednim danima ću redom pojašnjavati svaku stavku ove korupcionaške i kriminalne transakcije koju je sprovela ova mala , tajna, ali organizovana grupa.

O lažima da je 07.12. Vlada donijela odluku o zaduženju, javnom objavljivanju na Bloombergu, “uobičajenoj“ praksi tržišnih ekonomija da imaju privremeno finasiranje, nezakonitom finasiranju budžetskih jedinica koje nijesu definisane zakonom i drugim lažim, ću pisati narednih dana

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja