Medojević: Novo zaduženje je pripremano tri mjeseca sa Markovićevom Vladom

 Medojević: Novo zaduženje je pripremano tri mjeseca sa Markovićevom Vladom

FOTO: FOS Media

Nova Vlada je emisijom od 750 miliona eura obveznica pokazala da je ovo zaduženje pripremano najmanje tri mjeseca sa Vladom Duška Markovica, kaže lider PzP-a Nebojša Medojević. 

Ova emisija nije predviđena budžetom za 2020. godinu, a još nijesmo usvojili budžet za 2021. godinu. Na osnovu kojeg zakona se Nova Vlada zaduzila 750 miliona eura, još se ne zna. Ovo je po svemu sudeći poluprivatna emisija starog i novog ministra mimo okvira predviđenog budžetom. Rebalansom budžeta su povećana sredstva koja nedostaju za 340 miliona eura. Biće veoma zanimljivo saznati preko koje banke i brokera je odrađena ova emisija, jer je i sam ministar u tom poslu“, dodaje Medojević. 

On pita kakva je uloga u dogovaranju ove emisije obveznica „izvjesnog Veljka Kustrova, Milosa Starovića – Bank of America (Pariz), Tijane Miković – KPMG Beograd (ex. Dojce London) i bivše savjetnice ministra Darka Radunovića.

,,Da li je ministar Spajić sa ovim licima imao aranžmane u vezi ove emisije i prije imenovanja i da li je sa njima povezan privatno ili poslovno? Velika “false flag” operacija UDBE se nastavlja“, poručuje Medojević. 

Istakao je i da je nova Vlada Vlada kontinuiteta i nastavlja istu ekonomsku politiku DPS-a. 

,,Nekontrolisano zaduživanje, bez restruktuiranja i racionalizacije javnog sektora, revizija korupcionaskih aranžmana, bez restruktiranja javnih preduzeća gubitasa, nastavak finasiranja neproduktivne javne potrosnje i partijskih parazita DPS , SDP, SD i BS, nema rezova u poreskoj politicij i naplati duga, nema konfiskacije  imovine stečene korupcijom i kriminalom, uvođenja reda u javnom sektoru i nova sistematizacija radnih mjesta ( da u javnom sektoru ostanu samo potrebna radna mjesta). Dok je Krivokapić fingirao pregovore sa partijama iz pobjedničkih koalicija, njegov savjetnik u funkciji običnog građanina ( za koga niko nije glasao) je ugovarao novo zaduživanje preko obveznica sa Vladom Duška Markovića, ali i sa nekim svojim privatnim kolegama i poznanicima. Prvo pa muško. Bravo ministre“, navodi Medojević.  

Medojević je takođe poručio da će od novog ministra Milojka Spajića zahtijevati odgovore na sljedeća pitanja:

1. Kad je Vlada Crne Gore donijela odluku o emisiji drzavnih obveznica od 750 miliona na sedam godina?
2. Kad je i gdje je objavljen poziv za upis i uplatu ove emisije?
3. Kad je i gdje objavijen Prospekt za emisiju državnih obveznica?
4. Preko koje investicione banke je odrađena ova emisija obveznica?
5. Na osnovu kojeg zakonskog osnova ste realizovali ovu emisiju obveznica?
6. Da li je ovo zaduženje bilo predviđeno Zakonom o rebalansu budzeta  za 2020. godinu?

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja