Medojević:Vlada pomogla izbornom rezultatu DPS-a u Nikšiću

 Medojević:Vlada pomogla izbornom rezultatu DPS-a u Nikšiću

Izvor: Arhiva, Twitter

Vlada Crne Gore je najveći krivac zašto je DPS na izborima u Nikšiću imao bolji rezultat nego na parlamentarnim izborima 2020. godine, tvrdi lider PzP-a Nebojša Medojević.

Saopštenje Medojevića prenosimo u cjelosti: 

Birački spisak nije očišćen od fantom birača, što je bilo javno obećanje Vlade Crne Gore iz usta Ministra unutrašnjih poslova.

Naprotiv, birački spisak je uvećan za 393 birača. MUP je najavio i provjeru birača koji su upisani u birački spisak. Ništa od obećanog nije učinjeno.

DPS je imao na raspolaganju sve fantom birače koji su poslednjih decenija nezakonito upisivani u spisak.

Uglavnom se radi o Romima koje DPS upisuje u više gradova i koji za novac glasaju za DPS, njihovim aktivistima iz drugih gradova koji mijenjaju mjesto prebivališta i upisuju se u birački spisak u gradu u kome se održavaju izbori,  lažni birači koji su upisani na imena lica koja žive u inostranstvu i sl.

Zaslugom Vlade, ali i kolega iz Demokrata, URE, SNP i drugih manjih stranaka, spriječena je smjena Milivoja Katnića.

SDT je ključna komponenta mehanizma “Sigurni glas” jer sprečava krivični progon aktivista DPS-a koji čine teška krivična  djela iz izbornog procesa, a posebno političku korupciju tj, kupovanje glasova za novac, kupovina ličnih karata, ucjene zaposlenih kod DPS tajkuna, izazivanje vjerske i nacionalne mržnje, paljenje auta, pisanje grafita sa porukama mržnje, napade na aktiviste političkih protivnika i sl. Katnić nije procesuirao nijedno službeno lice, aktivistu DPS-a, iz lokalne samouprave koji su masovno zloupotrebljavali budžet u cilju kupovine birača

Vlada Crne Gore je za direktora Uprave Policije imenovala Zorana Brđanina, koji je lojalni kadar Duška Markovića Veselina Veljovića i koji je omogućio nesmetano obavljanje kriminalnih aktivnosti aktivista DPS u kampanji.

Policija je, čak, na dan izbora fizički obezbjeđivala mini izborne štabove DPS u kojima se vrši isplata kupljenih birača, nakon obavljenog glasanja.

Nijedan od preko hiljadu članova mini izbornih štabova DPS koji su isplaćivali novac biračima DPS-a nije uhapšen niti krivično procesuiran. Radili su pod zaštitom policije, kao i kad je DPS vladao.

ANB nije dokumentovao niti spriječio angažman  kriminalnih klanova, bliskih DPS-u koji su imali direktno učešće u kampanji, kroz prijetnje, ucjene i finasiranje kupovine birača

Vlada Crne Gore nije učinila ništa da se smijene ključni koordinatori DPS funkcioneri po državnim organima koji su nesmetano obavljali svoje partijske aktivnosti sa pozicija državne vlasti.

Vlada Crne Gore nije učinila ništa da spriječi masovnu kupovinu najsiromašnijih birača u Nikšiću preko Centra za socijalni rad, Crvenog Krsta i drugih NVO koji koriste javna sredstva za kupovinu ovih najranjivijih slojeva stanovništva.

Procenat ljudi koji se nalaze u uslovima ekstremnog siromaštva u Nikšiću je značajno veći nego u drugim gradovima, jer je zbog kraha industrije veliki broj građana ostao bez prihoda.

Vlada nije učinila ništa da se smijeni rukovodstvo javnog servisa RTCG koje šest mjeseci zloupotrebljava nacionalnu frekvenciju za promociju ksenofobije, jezika mržnje, ekstremnog nacionalizma, stigmatizaciju političkih oponenata DPS i kao platforma za izazivanje vjerske i nacionalne mržnje i politike DPS.

Vlada nije učinila ništa da smijeni rukovodstvo EPCG, i tako ostavila mogućnost DPS-u da nesmetano koristi ogromne resurse u političkoj korupciji i kupovini birača u Nikšiću.

Jedino DF na izborima u Nikšiću nije nastupao sa pozicija vlasti, a svi ostali su zloupotrebljavali vlast (državnu i lokalnu) u izbornoj kampanji.

Bez radikalne demontaže režima Đukanovića, političke , institucionalne i ekonomske reforme su nemoguće.

DPS nije politička partija, već političko krilo jedne od najopasnijih mafija Evrope. Raspolažu sa milijardama eur prljavog novca od cigareta i droge, imaju svoje banke, medije, vlasnici su svih važnih kompanija i kontrolišu sve ekonomske i finansijske tokove, imaju svoje plaćenike u policiji, tužilaštvu, ANB-u, sudovima, agencijama, NVO, lobiste u EU i SAD i svoje mafijaške ekspoziture u BiH, Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji i dijaspori.

Sve dok imaju ovakakvu moć i mehanizme za kriminalnu kupovinu birača imaće i politički značaj i moć i biće prijetnja demokratizaciji zemlje.

Crna Gora ili DPS mafija? Neko mora pobijediti. Koegzistencija je nemoguća i opasna po državu  i narod.

DPS treba zabraniti, pohapsiti sve njihove funkcionere i konfiskovati im imovinu. Sve ostalo je opasno igranje sa sudbinom ovog naroda i države.

DF se bori da pobjedi narod i država Crna Gora, a da hobotnicu DPS pošaljemo u istoriju, a njene bosove na robiju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja