Mihailo: Silnici su oteli naše svetinje i prepriječili nam put do oltara

 Mihailo: Silnici su oteli naše svetinje i prepriječili nam put do oltara

Izvor: Al Jazeera

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo pozvao je vjernike da ih u dane Božića okupi bratska ljubav i ujedini časni krst, a ujedno je apelovao na vlasti da shvate da „samo na temeljima pravde i božanske istine može carevati mir, bratstvo i dobra volja među ljudima“.

Mitropolit CPC pozvao vjernike da ih u dane Božića okupi bratska ljubav i ujedini časni krst Mitropolit CPC pozvao vjernike da ih u dane Božića okupi bratska ljubav i ujedini časni krst.

,,Molimo se Svevišnjem da urazumi silnike koji su na pravdi Boga oteli naše svetinje i priječe nam vršenje službe na našim oltarima i pokaže im put razumnog i pravednog rješenja crnogorskog crkvenog pitanja. Pozivamo ljude i braću koji o tome odlučuju da ne grade svoju sreću na bezakonju, otimanju naših svetinja, ponižavanju Crnogorske crkve i odricanju prava Crnogorcima da budu svoji na svome“, naveo je, između ostalog, mitropolit Mihailo u božićnoj poslanici.

On je istakao da pred CPC stoji odgovornost da doprinese miru, pravdi i bratstvu u zemlji.

Mitropolit Mihailo je izrazio duboku zabrinutost zbog, kako je naveo, ponižavajućeg statusa CPC i „poniženja koje trpi naš pravoslavni narod kojemu se prepriječeni svi putevi koji vode do naših oltara“.

,,Drugi put u posljednjih sto godina, i crkva i narod raspeti su na stub srama i stradanja. Pozivam sve ljude dobre volje da nam ukažu svaku moguću podršku da bismo povratili naše manastire, crkve i kulturnu baštinu u vlasništvo naroda i države kojima su nezakonito izuzete iz vlasništva“, naveo je Mihailo.

On je naveo da CPC duboko žali i saosjeća sa svim žrtvama virusa korona i s onima koji pate za najbližima koji su postradali od njega.

,,Iskazujemo najdublju zahvalnost svim medicinskim radnicima i onima koji se u ove dane bore za spas naroda od ove pošasti i prizivamo božju blagodat na svima njima“, naveo je mitropolit CPC i vjernicima čestitao predstojeći Božić.

,,Sa željom da Božić svima ljudima na zemlji donese mir, slogu i ljubav, pozdravljam vas najradosnijim hrišćanskim pozdravom. Hristos se rodi! Vaistinu se rodi! Srećno Vam novo ljeto 2021. godine“, zaključio je mitropolit CPC.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja