Milatović: Pandemija je za Đukanovića politički problem; Kabinet predsjednika: Ovo je elementarno nevaspitanje

 Milatović: Pandemija je za Đukanovića politički problem; Kabinet predsjednika: Ovo je elementarno nevaspitanje

Izvor: Arhiva, Gov.me

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović na pandemiju gleda kao politički, a ne zdravstveni i ekonomski problem, ocijenio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Đukanović je ranije kazao da je Milatović, sugerisanjem da pored ostalih i crnogorski predsjednik „kroz svoj apel treba da da jednu značajniju ulogu“ u borbi protiv korona virusa“, indirektno priznao da je Vlada izgubila kontrolu nad virusom.

Milatović je rekao da je šteta što Đukanović pandemiju koristi za jeftina prepucavanja.

Milatović je objasnio da je, konstatujući da mjere Vlade daju rezultate i da se to vidi po parametrima, pozvao građane da svi pruže ruku medicinskim radnicima, koji „naše ruke ne puštaju već više od godinu“.

On je kazao da je šteta što se Đukanović nije prepoznao u tom pozivu, jer je mislio na svakog stanovnika Crne Gore, pa i na njega.

„Nažalost izgleda da on pandemiju gleda kao politički a ne zdravstveni i ekonomski problem“, rekao je Milatović i dodao da se tu razlikuju, Vlada i predsjednik Crne Gore.

Milatović je naveo da vlada Demokratske partije socijalista, čiji je Đukanović predsjednik, predala je vlast u trenutku kada je Crna Gora bila u pandemijskom i ekonomskom plamenu.

„Razumijem da mu politički ne godi što mi taj plamen uspješno gasimo, ali bi bar ljudski trebalo da bude zadoviljan. I on je, kao i svi mi, na kraju samo građanin Crne Gore, zar ne“, kazao je Milatović, u izjavi dostavljenoj medijima.

Reagovanje Kabineta predsjednika: Milatović da se sjeti kako je Krivokapić kršio mjere

Krivokapić sa saradnicima u kontinuitetu je, flagrantno kršeći epidemiološke mjere u zemlji i inostranstvu, izuzetno otežao posao medicinskim radnicima u borbi protiv epidemije koronavirusa, sapštio je savjetnik predsjednika Crne Gore za socijalnu i zdravstvenu zaštitu Amer Halilović.

Halilović je kazao da je reagovanje ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, u kojem kaže da je „pozvao sve da pružimo ruku medicinskim radnicima, a da se predsjednik Milo Đukanović nije prepoznao u tom pozivu“, elementarno nevaspitano, prvenstveno prema medicinskim radnicima i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti.

„Da li se sjećate Milatoviću da je upravo vaš premijer sa saradnicima, vašim kolegama, u kontinuitetu, flagrantno kršeći epidemiološke mjere i u zemlji i u inostranstvu, izuzetno otežao upravo medicinskim radnicima koje pominjete“, naveo je Haliolović u reagovanju.

On je kazao da je Krivokapić takvim nedoličnim ponašanjem, i kao čovjek i kao premijer, doprinio alarmantnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji.

Halilović je pitao Milatoviću da li se sjeća kada je Đukanović prošle godine obišao Klinički centar Crne Gore i razgovarao upravo sa medicinskim radnicima i kriznim medicinskim timom.

On je pitao Milatovića i da li se sjeća kada je Đukanović posjetio Tuzi i razgovarao sa predstavnicima Doma zdravlja u trenucima kada je ta Opština bila pod totalnim zaključavanjem zbog tada nepovoljne epidemiološke situacije, da je posjetio Opštu bolnicu u Beranama i razgovarao sa doktorima i ostalim medicinskim kadrom.

„Da li se sjećate kada je obišao nikšićku bolnicu? Da li se sjećate kada je obišao cetinjsku bolnicu Danilo I“, upitao je Halilović.

On je pitao Milatovića i da li se sjeća kada je Đukanović svojim autoritetom, uz pomoć predsjednika drugih država i međunarodnih partnera, obezbijedio dio medicinske opreme za zdravstvene radnike u Crnoj Gori.

„Da li se sjećate kada je obezbijedio deset hiljada vakcina koje ste nažalost odbili, za imunizaciju, između ostalih, i zdravstvenih radnika koji su na prvoj borbenoj liniji odbrane od korona virusa“, pitao je Halilović.

On je naveo da kao čovjek i kao ljekar moli Milatovića da svoje buduće apele i pozive udruži sa ministarkom zdravlja i da, kako je ona rekla, skrenu „pažnju svim članovima Vlade i premijeru da moraju poštovati epidemiološke mjere i dati primjer ostalima da i oni to čine“.

„Ako ne zbog njih, onda zbog zdravlja svih građana Crne Gore“, poručio je Halilović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još