Milović: Otvaranje lokala nije uticalo na porast broja oboljelih

 Milović: Otvaranje lokala nije uticalo na porast broja oboljelih

Foto:rtcg.me

Načelnik Komunalne policije, Novica Milović ocijenio je da otvaranje ugostiteljskih objekata nije povezano sa povećanjem broja zaraženih u Nikšiću, piše Onogošt

„Mislim da otvaranje ugostiteljskih objekata nije znatno uticalo na porast broja oboljelih. Prije svega mislim da je to neodgovornost pojedinca i veliki skupovi koji su bili u prethodnom periodu“, saopštio je on u Jutarnjem programu TVCG.

Kako je kazao, Lokalni štab u Nikšiću je od 19. septembra odradio odličan posao, podsjećajući da smo tada imali blizu hiljadu oboljelih.

Nikšić je iz četvrte postepeno prešao u prvu grupu, što je propisivalo i različito poštovanje mjera. Milović ocjenjuje, da je to možda prouzrokovalo zbunjenost kod dijela Nikšićana prilikom boravka u lokalima, ali je konstantnim prisustvom na terenu Komunalna policija preventivno reagovala, piše Onogošt

„Nijesmo u posljednje vrijeme imali nepravilnosti, preventivno smo djelovali, upozorimo naše sugrađane i oni se odmah odvoje. U proteklih 15 dana nijesmo morali represivnije da djelujemo, za razliku od perioda u septembru kada smo podnijeli veliki broj prekršajnih prijava“, istakao je on.

Veliki doprinos poštovanju mjera, prema njegovim riječima, dali su i ugostitelji.

Usljed povećanja novozaraženih, kaže Milović, pojačaće inspekcijski nadzor u tom gradu, kako bi doveli do pada broja oboljelih.

„Svaki građanin je odgovor za ovo stanje. Jedino pojedinac može da utiče da se smanji broj inficiranih, bolje od svih mjera“, poručio je on.

Izvor: onogost.me

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još