Ministri na radnom sastanku u Boki: Problemi u postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda

 Ministri na radnom sastanku u Boki: Problemi u postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda

Izvor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Danas su ministri finansija, ekonomskog razvoja i ekologije, Milojko Spajić, Jakov Milatović i Ratko Mitrović održali radni sastanak sa predsjednicima opština Kotor, Tivat, Herceg Novi, Vladimirom Jokićem, Željkom Komnenovićem i Stevanom Katićem, kao i sa predstavnikom Opštine Budva, Slavkom Đukanovićem i razgovarali o aktuelnoj finansijskoj situaciji u pomenutim opštinama sa posebnim osvrtom na problematiku u vezi sa postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda, preduzećem Vodacom i aranžmanom sa KfW bankom.

“Utvrđeno je postojanje nekoliko ključnih problema, a odnose sa na funkcionalnost samih postojenja, finansiranje, loše upravljanje i nadzor nad samim projektima u vezi sa PPOV”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Kako su predsjednici opština upoznali ministre, postrojenje u Tivtu, za Tivat i Kotor, nije operativno, kao ni PPOV u Herceg Novom, dok je u budvanskoj opštini PPOV dijelom operativno, ali nije do kraja izgrađeno, kako je predviđeno projektom.

“U vrlo konstruktivnoj atmosferi, razmatrana su moguća rješenja navedenih problema, koja će biti predmet detaljne zajedničke analize u predstojećem periodu na lokalnom i državnom nivou”.

Tokom sastanka bilo je riječi o razvojnim projektima koji bi dodatno unaprijedili kvalitet života u ovim opštinama, kao i o pripremama za predstojeću turističku sezonu koja je od velikog značaja kako za ove opštine, tako i za cijelu državu.

Predstavnici Vlade su se složili da su radne posjete dobar model unapređenja dijaloga između lokalnih samouprava i Vlade te će se sa ovom praksom nastaviti kako bi iznalaženje rješenja i poboljšanje ambijenta bilo što efikasnije.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja