Mir je naša nacija: Imenovanjima Miloševića i Miljanića premijer prekršio dogovoreni princip

 Mir je naša nacija: Imenovanjima Miloševića i Miljanića premijer prekršio dogovoreni princip

Foto: Ilustracija

Ukoliko su tačni medijski navodi o imenovanjima Rada Miloševića i Zorana Miljanića za državne sekretare u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ovim putem želimo da javnosti skrenemo pažnju na to da je prekršen princip oko kojeg se premijer Krivokapić prethodno dogovorio sa koalicijama vladajuće većine, jer se radi o funkcionerima Koalicije “Crno na bijelo”, saopštio je Klub poslanika „Mir je naša nacija“.

Taj princip, dogovoren tokom pregovaračkog procesa, a i javno prezentovan, podrazumijevao je, kako pojašnjavaju, da ta mjesta u Vladi neće pokrivati partijski funkcioneri.

„Demokratska Crna Gora, kao partija koja je svoju kooperativnost u tokom pregovora jasno pokazala odbijanjem da se premijeru miješa u posao, kao partija koja je poštovala metodologiju mandatara ma koliko puta da se ista promijenila, očekivano, bila bi spremna da pozdravi i novu promjenu principa do koje, ovog puta, dolazi nakon formiranja Vlade. Ono što, međutim, zahtijeva, to je jednak pristup i jednak odnos prema svim činiocima vladajuće većine“, piše u saopštenju.

Posebno napominju da nemaju ništa protiv navedenih lica, ali zahtijevaju i insistiraju na jednakom pristupu prema ostalim konstituentima parlamentarne većine.

Napominju da je koalicija „Mir je naša nacija“, u ovom trenutku, jedina bez svojih predstavnika u Vladi Crne Gore.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja