Mitrović: Bolnica u Nikšiću bez problema sa kiseonikom

 Mitrović: Bolnica u Nikšiću bez problema sa kiseonikom

Foto: RTNK

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Nikšić Marko Mitrović kazao je da su posljednjih dana imali veliki priliv hospitalizovanih pacijenata sa teškom kliničkom slikom usljed infekcije koronavirusom, što je, kaže, očekivano, s obzirom na masovna okupljanja nakon lokalnih izbora u tom gradu.

Period inkubacije, kako je objasnio u Jutarnjem programu TVCG, trebalo bi da prođe u narednih nekoliko dana, pa očekuju smanjenje broja zaraženih, a samim tim i hospitalizovanih.

Zlonamjernim je ocijenio informacije koje su se pojavile u javnosti da u tehničkom sistemu dovoda kiseonika postoji kvar. To su, kaže, netačne informacije s ciljem širenja panike.

„Netačne su potpuno informacije da postoji bilo kakav kvar, svi pacijenti su dobijali kiseonik koji im je zadat od strane ljekara. Mi smo transportovali pet pacijenata koji su imali tešku kliničku sliku, koji su zahtijevali visoke protoke kiseonika i svakako da naš sistem, koji je ugrađen, ne može da izdrži kontinuirano veliki priliv pacijenata sa teškom slikom i visokim protocima“, kazao je Mitrović.

Kaže da su u dogovoru s Kliničkim centrom Crne Gore donijeli odluku da neke teže pacijenate transportuju u najveću zdravstvenu ustanovu u zemlji, što se i ranije dešavalo.

„Nema nikakvih problema, svi pacijenti dobijaju kiseonik onako kako treba. Određeni broj pacijenata je transportovan u Brezovik, a oni su nama transportovali pacijente sa težom slikom, mi njima sa lakšom. Tu vrstu kooperativnosti svakodnevno sprovodimo“, pojasnio je Mitrović.

Problem je, kaže, priliv pacijenata sa težom kliničkom slikom.

Apelovao je na poštovanje epidemioloških mjera, te izbjegavanje okupljanja kako bi se prevazišla zdravstvena kriza u kojoj se svi nalazimo.

Izvor: potal RTNK

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja