Mjesec dana bezuspješne potrage: Od starica iz Šavnika ni traga ni glasa

 Mjesec dana bezuspješne potrage: Od starica iz Šavnika ni traga ni glasa

Selo Duži (Foto: Dan)

Prošlo je tačno mjesec dana otkako su u Šavniku nestale Milosava Božović (82) iz sela Dubrovsko i Sonja Marija Alm (73), iz susjednog sela Duži. 

U potragu su bili uključeni policija iz Šavnika, pripadnici Službe zaštite i spašavanja, lovci i građani.

Načelnik Gorske službe spašavanja (GSS) Željko Loncović kazao je za FOS da je služba pregledala sve jame koje su bile sumnjive.

,,Uradili smo sve što je bilo u našem domenu i pregledali smo svaki teren za koji smo mislili da je logično da su tu. Koliko sam ja upoznat tražila ih je baš velika grupa ljudi i policija“, dodao je on. 

U potragu  je, između ostalih, bila uključena i Vojska Crne Gore, a angažovan je i helikoter MUP-a. 

Božović je nestala 2. novembra, a predveče je, kako je pisao Dan, otišla nadomak svog domaćinstva, u kojem živi sa porodicom, da dotjera ovce sa paše.

Kako se nije vratila, prvo su njeni sinovi otišli da je traže, nakon čega su obavijestili policiju u Šavniku. U trenutku nestanka na sebi je imala crnu garderobu i crne gumene čizme. 

Sonja Alm u selo Duži se doselila prije nekoliko godina, nakon što se penzionisala u Švedskoj. Na placu koji je kupila navodno je sama sagradila kuću od dasaka, u kojoj nije bilo ni struje ni vode.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja