Moguća opasnost od poplava, na oprezu reoni oko Zete, Morače i Bojane

 Moguća opasnost od poplava, na oprezu reoni oko Zete, Morače i Bojane

Foto: Volim Podgoricu

U područjima oko Jadranskog sliva (Zeta, Morača), oko Skadarskog jezera i rijeke Bojane postoji potencijalna opasnost oko poplava, pa se zbog obilnih kiša najavljenih za sjutra i ponedjeljak mještani upozoravaju da budu na oprezu, da prate situaciju i poštuju preporuke nadležnih službi i organa.

Iz Direktorata za vanredne situacije su kazali da će kompletan sistem zaštite i spašavanja narednih dana biti u stanju pune pripravnosti kako bi pravovremeno i efikasno reagovao u odnosu na razvoj situacije na terenu.

Pod pažnjom će biti cijelo područje Crne Gore, a posebno pomenuti reoni. 

,,Na osnovu komunikacije sa partnerskim službama iz Albanije koja se odvijala prethodnih dana, obaviješteni smo o ispuštanju vode iz hidroelektrana na Drimu, od kojih značajno zavisi vodostaj Skadarskog jezera i rijeke Bojane. Komunikacija će se nastaviti i narednih dana, i u slučaju potrebe građani će biti pravovremeno obaviješteni o količini ispuštene vode“, dodaju iz Direktorata. 

Oni su podsjetili da se informacije o stanju na terenu i o postupanju u najavljenoj situaciji mogu dobiti na brojeve: 112 – OKC Direktorata za vanredne situacije MUP-a i 123 – opštinske službe zaštite i spašavanja.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja