Muzičari skupljaju pomoć za liječenje Danila Golubovića

 Muzičari skupljaju pomoć za liječenje Danila Golubovića

Privatna arhiva

Muzičari i umjetnici danas od 12 časova na Trgu slobode organizuju akciju prikupljanja sredstava za našeg sugrađanina Danila Golubovića kojem je potreban novac za dalje liječenje u inostranstvu.

Naime, priča o osamnaestogodišnjem Danilu pokrenula je muzičare u humanitarnu akciju koja će, kako kaže organizator Dalibor Petković, trajati koliko god je potrebno. Poziva sve sugrađane da se danas i narednih dana odazovu akciji.

„Ako bude mogućnosti i dozvole vlasti nikšićki muzičari će biti i muzička podrška (zbog epidemioloske situacije ćemo ispoštovati sve moguće mjere), jer ovaj put moramo biti brzi i efikasni. Naravno da nije u planu samo Nikšić, i iz ostalih gradova su se odazvali muzičari i ugostiteljski objekti. Moramo učiniti sve da pomognemo našem sugrađaninu, drugu i velikom borcu Danilu. Svi po malo za Danila“, poručio je Petković, prenosi Onogošt.

Danilovi drugovi će postaviti humanitarne kutije u većini nikšićkih lokala, a u narednim danima oko 100 istih biće postavljeno u gradovima širom zemlje.

Danilu je neophodna operacija srčanog zaliska i ugradnja biološkog srčanog zaliska, za šta su, kako je saopštila porodica, neophodna finansijska sredstava u iznosu od oko 100 hiljada eura.

„Sredstva su neophodna za hitnu operaciju u Italiji, na klinici „Sad Donato“ u Milanu, a iz razloga što takav operativni zahvat nije moguć u našoj zemlji, a ni u Beogradu gdje se Danilo trenutno liječi. Danilu je neophodna operacija srčanog zaliska i ugradnja biološkog srcanog zaliska, a tako složen operativni zahvat moguće je uspješno izvesti u klinici San Donato, što su nam i sugerisali ljekari. Od klinike smo obaviješteni da bi troškovi liječenja za Danila iznosili oko 100.000 eura“, navodi se u dopisu Mirjane i Bora Golubovića, roditelja Danila.

Novčana sredstva za pomoć Danilu možete uplatiti i na račune:

Žiro račun: 525-3100100015868-38

Devizni račun: 3130100011710

Iban:me: 25525313010001171043

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još