MZ ŽUPA: Najboljim studentima uručena rješenja o stipendiranju

 MZ ŽUPA: Najboljim studentima uručena rješenja o stipendiranju

Foto: MZ Župa

Nakon uspješno završenog konkursa danas je predsjednik Savjeta MZ Župa Dragoljub Radulović uručio rješenja o stipendiranju najboljih studenata iz ove mjesne zajednice.

 U ovoj školskoj godini stipendije će dobijati  pet studenata, a mjesečni iznos stipendije biće 50€. Ove godine je učinjen još jedan lijep gest Savjeta MZ tako što su studentkinju IV godine medicinskog fakulteta Slobodanku Marojević, koja je imala najbolji  prosjek od 9.55, nagradili sa dodatnih 100 eura.

Dobitnici stipendija za ovu školsku godinu su: Marojević Slobodanka student četvrte godine Medicinskog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.55,  Kostić Marija student četvrte godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, smjeru Geodezija i geomatika sa prosječnom ocjenom 9,05, Krulanovic Mile student četvrte godine Medicinskog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.28, Čvorović Ana student Biotehničkog fakulteta  sa prosječnom ocjenom 9.22 i Peković Mirjana student četvrte godine Filološkog fakulteta, smjer Engleski jezik i književnost sa prosječnom ocjenom 9.05.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragoljub Radulović je kazao da mu je ovo jedna od najmilijih aktivnosti MZ, jer kroz nju odaju  priznanje i na jedan skroman način uvažavaju mlade ljude koji su se opredijelili da sticanjem znanja na najbolji način predstavljaju svoje mjesto.

,,Želim da vjerujem da će ova stipendija svima vama dati podstrek da ubuduće nastavite da nižete uspjehe, da to svoje znanje prenosite ovdje, u svojoj državi, na buduće generacije i da ne izgubite iz vida svoje mjesto za koje očekujem da ćete biti pokretačka razvojna snaga, jer sa vama naše mjesto ima budućnost. Budite primjer generacijama koje dolaze, a mi ćemo nastojati da i u narednom periodu pokrećemo aktivnosti koje će dovesti do što boljeg položaja župske mladosti. Župa je na vas ponosna, učinite da zajedništvom udahnemo snagu našem mjestu, jer je to garant njegovog opstanka. “ kazao  je Radulović

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još