Na putnom pravcu Šavnik –Žabljak saobracaj u prekidu za sve vrste vozila

 Na putnom pravcu Šavnik –Žabljak saobracaj u prekidu  za sve vrste vozila

Foto: Pixabay

Saobraćaj se obavlja po mjestimično suvim kolovozima. U sjevernim predjelima ima snijega na kolovozu . Vidljivost je mjestimično smanjena.

Iz AMSCG upozoravaju na učestale pojave odrona, kao i na povremeno  udare vjetra.U višim planinskim predjelima mogući nailasci na poledicu. Vidljivost je mjestimično smanjena. Savjetujemo opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Na putnom pravcu Šavnik –Žabljak saobracaj u prekidu  za sve vrste vozila. 

Za kamione sa prikolicom i slepere zabranjeno saobraćanje na putnom pravcu Rožaje – Kula.

Zbog klizista na putnom pravcu Šćepan Polje –Foča (teritorija BIH) zabranjuje se saobraćanje kamionima ,kamionima sa prikolicom i šleperima.Otežano saobraćaju samo putnicka vozila.

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020.godine do 01. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Privremeno se od 21.01.2021 do 31.01.2021.god,zbog izvodjenja zemljanih radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5dionica Rožaje-Špiljani, odobrava se totalna obustava saobracaja za sve vrste vozila u terminu od 08.00-11.00 i od 13.00-16.00 sati, u preostalom vremenskom periodu saobracaj će  regulisati saobraćajnom policijom.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica,dionica Komanski most-skretanje za Bandiće u toku su radovi zbog kojih je neophodna opreznija vožnja.U periodu od 18.01.2021 do 18.04.2021 godine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na putnom pravcu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog izvodjenja radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat do 05.02.2021 godine zbog izvodjenja radova na priključenju opštine Herceg-Novi na regionalni vodovod promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a dolaziće do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno osim graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje –Tutin   I graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja –Čajniče koji se obavlja u periodu od 07.00 do 19.00 casova.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodile su  se 22   saobraćajne    nezgode   u kojima  je 5  osoba  zadobilo   lakše povrede

Intenzitet saobraćaja je umjeren.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020 234 999 i 063 239 987.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja