Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila

 Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila

Foto: Unsplash

Saobraćaj se obavlja po pretežno mokrim  kolovozima. U sjevernim predjelima ima snijega na kolovozu mjestimično po prevojima . Vidljivost je mjestimično smanjena. Upozoravamo na učestale pojave odrona. U višim planinskim predjelima mogući nailasci na poledicu. Iz AMSCG savjetuju opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila.

Za kamione sa prikolicom i slepere zabranjeno saobraćanje na putnom pravcu Rožaje – Kula.

Zbog klizista na putnom pravcu Šćepan Polje –Foča (teritorija BIH) zabranjuje se saobraćanje kamionima ,kamionima sa prikolicom i šleperima.Otežano saobraćaju samo putnicka vozila.

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020.godine do 01. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće u toku su radovi zbog kojih je neophodna opreznija vožnja.U periodu od 18.01.2021 do 18.04.2021 godine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na putnom pravcu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog izvodjenja radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat do 05.02.2021 godine zbog izvodjenja radova na priključenju opštine Herceg-Novi na regionalni vodovod promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a dolaziće do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Privremeno se od 01.02.2020.god do 28.02.2020. god zbog izvodjenja zemljanih i tunelskih radova u sklopu rekonstrukcije mag puta M-5 dionica Rozaje –Spiljani odobrava potpuna obustava saobracaja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 -11.00 i od 13.00-16.00. casova u preostalom vremenskom intervalu saobracaj ce se regulisati figurantima (mahacima).

Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno osim graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje –Tutin   I graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja –Čajniče koji se obavlja u periodu od 07.00 do 19.00 casova.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo   se  18  saobraćajnih    nezgoda   u kojima je 1 osoba zadobila teze i 3 osobe  lakše povrede.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja