Nakon 30 godina izglasana Vlada bez DPS, Zdravko Krivokapić je premijer Crne Gore

 Nakon 30 godina izglasana Vlada bez DPS, Zdravko Krivokapić je premijer Crne Gore

Foto: FOS

Nakon više od 30 godina, u Skupštini Crne Gore izglasana je Vlada u kojoj neće biti Demokratske partije socijalista. Zdravko Krivokapić je premijer 42. Vlade Crne Gore.

Glasanje

Glasalo je 70 poslanika, “za“ je bio 41, 28 poslanika je bilo ,,protiv“, dok je jedan bio uzdržan.

Foto: Screesnhot

Po izglasavanju, Krivokapić je položio zakletvu:

Zaklinjem se da ću dužnost vršiti po Ustavu i zakonu česitito, odgovorno i savjesno, tako mi bog pomogao.

On je zahvalio svima i kazao da se nada da će njihov zajednički rad biti na korist Crne Gore.

,,I sad nam je ostalo da rad, red i odgovornost bude mjera ove Vlade“, poručio je Krivokapić.

Tok dešavanja

Predsjednik Parlamenta Aleksa Bečić kazao je da je dijalog bio konstruktivan.

Međutim navodi i da je bilo dosta priča o prošlosti. “CG je pred brojnim izazovima, prije svega u ekonomskom smislu. Pa je važno da ukažemo na solidarnost“, kazao je Bečić.

Bečić je pozvao da zajedno ,,dajemo golove, i vlast i opozicija, koji će ići u interes Crne Gore“.

Foto: Screesnhot

Krivokapić: Mi smo ovdje isključivo zbog naših građana

,,Ja sam imao uvijek jedan cilj da prenosim znanje ali da to prilagodim onome ko to sluša, ja sam u ovom Parlamentu čuo da je ništa ne znam, da sam iskazan na ovaj ili onaj način, ja sam se čudio tome kako to doivljava običan građanin…Mi smo ovdje isključivo samo zbog naših građana, zanatlija, ljekar, profesor. Nije bitan Zdravko Krivokapić, mi smo ovdje isključivo samo zbog naših građana, i onih građana koje nećemo dijeliti. 30. 8. jesu građani pobijedili, jeste pobijedio narod pokazao da olovkom da se pobijedi, da glas narvlada političke korupcije koje su dokazive, ako je to tako onda ova brojka nije 41 jedan više, validacija svega toga je to što jedan više ne može da bude preletač, ako to ispustimo ovaj put kad ćemo više moći da izađemo pred građane. Pitate se zašto nema podataka, ispraznite kasu, i kažete taj ko upravlja taj je loš.  Ovo je pitanje naše obaveza, dva sata razgovara u tri puta, kakva je to priča“, kazao je Krivokapić u završnom obraćanju

,,Mi tražimo transparentan rad svakog funkcionera, i svaki cent koji se troši da bude vidljiv. Neću praviti račune iz državne kase, ako to vidite, podnijeću ostavku. Korupcija razara svako tkivo jedne države. Več ste rekli da ova vlada treba da traje 100, 200 dana, ali zašto ne bi bio i 71, koji je to zakon koji neće biti izglasan ako je dobar za građane. Nijednom članu buduće vlade nisam prebrojavao krva zrnca, to mora biti naša zajednička Crna Gora. Moramo svi da gradimo bolju budućnost. Najveće bogatstvo CG je čovjek. Onaj ko ne radi ne može da napravi grešku“, kazao je Krivokapić.

,,Vlada će da bude sluga građanima“, naglasio je on.

,,Dajte da se ne vraćamo šta je bilo, dajte da pogled bude do 2024“, kazao je on. Izvinio se predstavnicima manjina jer nema njihovoh predstavnika u Vladi navodeći da nije imao namjeru da diskriminiše.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja