Nastavljene brojne aktivnosti u MZ Župa

 Nastavljene brojne aktivnosti u MZ Župa

Foto: MZ Župa

U mjesnoj zajednici Župa nikšićka se nastavlja sa aktivnostima koje će doprinijeti stvaranju boljih uslova za život stanovnika ovoga kraja. Ovih dana su privedeni kraju radovi oko novog Doma omladine u selo Morakovo, a u toku su završni radovi na Domu omladine u selu Oblatno, u kojem su završeni radovi i na mjesnoj kapeli. U ovom selu su dopremljeni i kontejneri, pa je isto uključeno u organizovan odvoz smeća od strane JKP Nikšić.

Takođe u selu Bjeloševina se nastavlja sa uređenjem Doma omladine, pa je posle zamjene krovnog pokrivača, u toku postavljanje stolarije i unutršnje uređenje. U Starom Selu je takođe dopremljen materijal za kompletiranje unutrašnjeg uređenja Doma omladine. Svi ovi objekti, kako ovi novoizgrađeni, tako i ovi koji su do sada bili u devastiranom stanju, dovedeni u stanje da služe u svrhu svakog domaćinstva.

„Izgradnja ovih objekata je tipičan primjer zajedništva i društvene odgovornosti, pošto su u izvedenim radovima osim mjesne zajednice učešće uzeli Opština Nikšić, privredna društvai pojedinci.
Radovi koji se izvode ovih dana su rezultat nedavnog sastanka Savjeta MZ Župa Nikšićka sa predsjednikom Opštine Nikšić Milutinom Simovićem,, na kojem su članovi Savjeta iznijeli zahtjeve koje bi bilo potrebno realizovati u njihovim selima. Svi izneseni predlozi su prihvaćeni i biće realizovani u najkraćem periodu“, navodi se u saopštenju.

Jedan od najvažnijih dogovora sa navedenog sastanka je i rekonstrukcija objekta škole u kojem je nekada izvođena nastava, pa će i ti radovi veoma brzo početi, a radove će finansirati firma Uniprom metali.

„Ovo je samo kontinuitet realizovanja aktivnosti u mjesnoj zajednici Župa Nikšićka, i nadanje je da će ova dinamika biti nastavljena i u narednom periodu“, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja