Nedelja aktivizma u Nikšiću – prevencija i suzbijanje nasilnog ekstremizma

 Nedelja aktivizma u Nikšiću – prevencija i suzbijanje nasilnog ekstremizma

Foto: Forum MNE

Mladi iz Nikšića sproveli su akcije u zajednici, i tom prilikom sa 40 svojih vršnjaka razgovarali o jačanju uloge mladih u polju prevencije i suzbijanja nasilnog ekstremizma.

Akcije u zajednici realizovale su se u sklopu projekta „Budi odgovoran partner! – Uloga mladih u prevenciji i suzbijanju nasilnog ekstremizma” koji sprovodi Forum MNE u saradnji sa Nacionalnim međuresorskim operativnim timom (NOT) I Ministarstvom sporta i mladih, a uz finansijsku podršku Evropske omladinske fondacije Savjeta Evrope.

Foto: Forum MNE

Članovi volonterskog kluba Alfa Centar Nikšić, NVO „Centar za afirmaciju RE-populacije-CAREP“ kao i članovi Unified Club – Naša škola Ekonomska Nikšić i NVO Media team, koji su ujedno i aktivisti Omladinskog servisa Nikšić, su organizovali niz aktivnosti za mlade u Nikšiću, saopštili su iz Foruma

Nedelja aktivizma  je obuhvatila sledeće aktivnosti: pričaonicu, filmsko i debatno veče, posjetu vjerskim objektima i veče Žive biblioteke.

Završnica aktivnosti upriličena je sastankom sa predstavnicima Opštine Nikšić: Majom Radoičić ispred Kancelarije za mlade i Ljubicom Abramović – Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti gdje su sa mladima razgovarale o temi radikalizma i nasilnog ekstremizma u opštini Nikšić i budućim aktivnostima u polju prevencije.

Foto: Forum MNE

Iz Foruma su saopštili da su na današnjem sastanku promovisali  ,,Manifest mladih” koji obuhvata preporuke o jačanju uloge mladih u prevenciji i suzbijanju nasilnog ekstremizma. Preporuke su nastale tokom događaja “Budi odgovoran partner!”, koji je okupio 50 mladih ljudi iz 15 opština i 10 donosioca odluka.

Osim u Nikšiću, akcije u zajednici u okviru ovog projekta se sprovode i u Plavu, Podgorici i Rožajama.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još